Legumele congelate sunt foarte populare în bucătărie și reprezintă o alegere bună pentru cei care nu doresc să folosească legume proaspete. Aflați în rândurile următoare când se pun legumele congelate în ciorbă și câteva sfaturi pentru a le prepara cât mai gustoase.
Legumele congelate sunt disponibile pe toată perioada anului, spre deosebire de legumele proaspete. De asemenea, sunt mult mai rezistente și le puteți găti după o perioadă mai lungă de timp. De regulă, legumele proaspete se strică în câteva zile, chiar dacă sunt păstrate în frigider.
În ceea ce privește prospețimea și conținutul de nutrienți al legumelor congelate în comparație cu cele proaspete, conform studiilor, specialiștii nu au găsit diferențe reale. În realitate, aceștia au ajuns la concluzia că produsele proaspete au avut scoruri mai slabe decât cele congelate după 5 zile în frigider.
Produsele proaspete își pierd în timp substanțele nutritive atunci când sunt refrigerate prea mult timp, deoarece înghețarea modifică compoziția nutrițională a fructelor și legumelor.
Citește și: Cum păstrau bunicile fructele proaspete în borcane, fără frigider. Așa au savoare mai multe zile
Există foarte multe rețete de ciorbă, iar legumele nu lipsesc niciodată din acestea. Majoritatea gospodinelor preferă să folosească pentru ciorbe legumele congelate, însă care este momentul potrivit de a le pune în ciorbă, de fapt?
Secretul este să puneți legumele congelate într-o oală pe foc, cu puțin ulei, înainte de a fi puse în ciorbă. În aceeași oală puteți pune și puțină ceapă tocată mărunt.
Gătite corect, legumele congelate sunt la fel de gustoase ca și cele naturale. Iată ce greșeli trebuie să evitați pentru a prepara cele mai bune legume:
Din dorința de a termina mai repede, foarte mulți gătesc legumele la foc prea mare. De regulă, legumele congelate trebuie gătite la foc mediu. În cazul în care focul este prea mare, acestea for fi prea făcute la exterior, însă interiorul va rămâne nefăcut.
Legumele congelate nu trebuie tratate ca și legumele normale. Cele congelate conțin deja foarte multă apă, iar dacă sunt fierte excesiv, se vor înmuia, iar rezultatul nu va fi cel dorit. Veți avea legume pasate. De asemenea, fierberea excesivă înlătură foarte mult și din nutrienți.
Multe gospodine pun sarea peste legumele congelate la sfârșit, însă nu este modul corect de a le prepara. Având în vedere că legumele congelate se fierb repede, dacă puneți sarea la final veți stoarce apa din ele. În schimb, sarea ar trebui adăugată exact după ce ați pus legumele în tigaie sau oală.
Citește și: Legumele congelate pe care să nu le consumi niciodată. Faci o greșeală imensă, de ce trebuie să le eviți
Este important să nu decongelați legumele înainte de a le pune în mâncare, deoarece conțin foarte multă apă. Legumele congelate se gătesc repede, așa că este indicat să le adăugați spre finalul procesului de gătire.