Când se întorc elevii în băncile școlilor în 2021. Anunț de ultimă oră de la Ministerul Educației

Când se întorc elevii în băncile școlilor în 2021. Anunț de ultimă oră de la Ministerul Educației
Anunț de la Ministerul Educației: când s-ar putea întoarce elevii în bănci în 2021

A început campania de vaccinare anti-Covid în SUA. Între timp, în România, previziunile curg. De pildă, de la Ministerul Educației vin vești cum că școala față în față ar putea reveni din cel de-al doilea semestru. Totul depinde de evoluția epidemiologică din țara noastră.

Anunț de la Ministerul Educației: Elevii ar putea reveni în bănci după vacanța de iarnă. Totul depinde de evoluția epidemiologică din România

Google Classroom a picat luni, alături de toate celelalte platforme care aparțin gigantului, din cauza problemelor serverelor de la Google. Neregulile au fost raportate în mai multe părți ale lumii, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și India, dar și de utilizatorii din țara noastră.

Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, a intervenit la Antena 3, unde a făcut un anunț privind neplăcerea întâmpinată astăzi de elevi. Oficialul a spus că învățăceii s-ar putea reîntoarce în bănci începând cu data de 11 ianuarie, încă acest lucru va depinde de situația epidemiologică la nivel național.

„Ne dorim să reluăm cursurile/ Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice”

„Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, întradevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și întradevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern.

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute (…) Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite. Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația edidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a spus Jean Badea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI