Când se închid Transfăgărăşan şi Transalpina în 2023. Schimbarea anunţată de CNAIR
România se poate mândri cu câteva șosele de-a dreptul uimitoare. Anual, acestea sunt vizitate de mii de turiști. La momentul actual, foarte mulți români se întreabă când se închid Transfăgărăşan şi Transalpina în 2023? Iată ce spun reprezentanții CNAIR!
Când de închide circulația pe Transfăgărăşan şi Transalpina în 2023?
Anul acesta, circulația va fi influențată de condițiile meteo și nu de sezon. Acest lucru este o noutate, mai ales, în contextul în care, în urmă cu un an, circulația pe cele mai înalte drumuri din România, Transalpina și Transfăgărășan, se închidea la începutul lunii noiembrie.
Astfel, potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) acestea vor putea fi vizitate cât timp mai este vremea bună.
Citește și: Drumul din România care a uluit Europa. A fost votat drept cel mai frumos! Se întinde pe 1.400 de kilometri
Ce prevăd noile reglementări?
Acest lucru este posibil după ce regulamentul de funcționare s-a schimbat. Noile modificări aduse prevăd ca închiderea celor două drumuri să nu mai fie obligatorie la sfârșitul lunii octombrie. De asemenea, în fiecare dimineață se fac verificări pe Transalpina.
„Cel mai important pentru noi sunt condițiile de siguranță ale participanților la trafic. În fiecare zi, efectuăm revizie cu un utilaj echipat cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Utilajul este pregătit să intervină dacă este nevoie. Până acum nu a fost nevoie să intervenim.
În momentul în care se constată că există un risc pentru participanții la trafic, se va lua decizia închiderii circulației. Facem apel la conducătorii auto să respecte programul de acces pe Transalpina, între orele 8.00 și 20.00“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova pentru Antena 3.
Lucruri mai puțin știute despre Transfăgărăşan şi Transalpina
Cele două trasee spectaculoase au fost construite în perioada 1969-1974. În total, traseul Transfăgărășanului măsoară aproximativ 151 de kilometri, în timp ce Transalpina are o lungime totală de 148 de kilometri.
Totodată, Transalpina este cunoscută drept cea cea mai înaltă șosea din România, atingând altitudinea de 2.145 de metri. Pe lângă peisajele sale uimitoare, acest drum atrage turiștii și datorită tunelului construit. Cu o lungime de 887 metri, tunelul de pe Transalpina este considerat a fi cel mai extins. Cele două drumuri atrag turiști și din alte țări.