Când se deschide traficul pe Transfăgărășan. Ce condiții trebuie să respecți pe această arteră de drum
Află când se deschide traficul pe Transfăgărășan, dacă vrei să faci o excursie pe cel mai spectaculos drum din România. Străinii au fost fascinați de această șosea, construită pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, dar și de peisajele pitorești din jur. Autoritățile au o veste bună pentru turiști.
Autoritățile au anunțat că se va deschide circulația rutieră pe Transfăgărășan începând de sâmbătă, 29 iunie, puțin mai devreme față de cum se întâmplă, de obicei.
În mod normal, drumul se deschide în fiecare an de la 1 iulie, când nu mai există riscuri de avalanșe, viscol sau drum alunecos. Astfel de fenomene se manifestă până târziu în an, din cauza altitudinii, unde vara vine relativ târziu, față de restul regiunilor din țară, inclusiv față de celelalte zone montane. Practic, este vorba despre un drum aflat între munți.
Astfel, începând de mâine, sectorul dintre Piscul Negru și Bâlea Cascadă va fi deschis tuturor șoferilor.
Se deschide traficul rutier pe Transfăgărășan
Informația a fost publicată și de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, pe pagina de Facebook:
„Mâine, 29 iunie 2019, începând cu ora 08:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule.
Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.
De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.”
Drumul a fost închis de autorități în urmă cu opt luni, mai exact, de pe 1 noiembrie, de la de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pe de-o parte, pentru că așa este procedura, iar pe de altă parte, și din cauza condițiilor meteo care deveniseră nefavorabile circulației rutiere la acea altitudine.
După cum ai văzut în anunț, chiar dacă nu mai există riscurile inițiale, șoferii tot trebuie să fie foarte atenți și să adapteze viteza în funcție condițiile meteo. Nu vor mai fi ninsori și nici polei, dar tot se pot manifesta ploi torențiale care vor reduce vizibilitatea și fac carosabilul alunecos.