Când se deschide și cum arată cel mai nou aquapark din țară. Costurile au ajuns la 6 milioane de euro

Când se deschide și cum arată cel mai nou aquapark din țară. Costurile au ajuns la 6 milioane de euro
Cum arata cel mai nou si mare parc acvatic din tara

Veste bună pentru românii care nu ajung anul acesta la mare. Amatorii de parcuri acvatice se vor putea bucura de inaugurarea celui mai nou aquapark din România. Pe ce data se va deschide și care va fi locația exactă. Cei mici abia așteaptă să meargă.

Cum arată cel mai nou și mare parc acvatic din țară

Pentru cei care nu ajung pe litoral anul acesta și preferă o bălăceală pe cinste mai aproape de casă, pe 31 iulie se deschide cel mai mare aquapark din România. Este vorba despre un parc de distracții în Galați, situat pe malul Dunării.

Acest proiect fabulos a costat suma incredibilă de 6 milioane de euro, dar patronii spun că merită toți banii și sunt entuziasmați pentru marea inaugurare. Din cauza restricțiilor din pandemia de coronavirus, momentan parcul acvatic va funcționa la capacitatea de 50%.

Plaja din cadrul aquaparkului este dotată cu umbrele, şezlonguri, hamace, perne puf pentru plajă, colace single şi duble. De asemenea, parcul dispune de 120 de locuri de parcare și două linii speciale de autobuz.

„Este un moment aşteptat de către gălăţeni şi mă bucur că începând de sâmbătă vom deschide Plaja Dunărea.

Este locul unde gălăţenii, şi nu numai, îşi vor putea petrece timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut, aici în oraş, unde pe lângă plaja propriu-zisă, vor putea avea acces la bazinul cu valuri, la ansamblul de tobogane, cel mai înalt având 20 de metri înălţime, sau la zona de food court.

De asemenea, copiii se vor putea bucura de un bazin al lor, prevăzut cu tobogane. Sunt sigur că foarte mulţi dintre cei care obişnuiau în trecut să vină la Plaja Dunărea vor regăsi acest loc cu totul şi cu totul schimbat, la standarde moderne”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu, scriu cei de la Antena 3.

Plajele din Gostinu și Calafat, opțiuni perfecte pentru români

Plaja de la Gostinu se află la 15 km de Giurgiu și are peste un kilometru şi jumătate lungime, aproape 100 de metri lăţime. Primarul din Gostinu, Dumitru Văcaru, spune că acest petec de nisip depinde foarte mult de „capriciile” Dunării. Edilul a mărturisit că fluviul „înghite” destul de mult din plajă atunci când se umflă.

La o distanță ceva mai mare de București se află orașul Calafat din județul Olt. Aici, oltenii și românii din toate zonele țării vin să se bronzeze la malul Dunării pe o plajă care atrage, anual, mii de turiști și localnici deopotrivă, iar în weekend vin sute de persoane din toate regiunile României.

Denumit și „litoralul Olteniei”, plaja Başcov din Calafat este frumos amenajată și ar putea face concurență oricând stațiunilor de pe litoralul Mării Negre. Prețurile de la terase sunt mult mai mici decât cele din Capitală, iar șezlongul te costă doar 10 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI