25 oct. 2024 | 20:24

Când se deschid marile târguri de Crăciun din Europa în 2024. Calendarul complet

Turism
Când se deschid marile târguri de Crăciun din Europa în 2024. Calendarul complet
Târguri de Crăciun din Europa în 2024

Odată cu sosirea lunii noiembrie, Europa își îmbracă straiele de sărbătoare și se pregătește pentru deschiderea oficială a târgurilor de Crăciun, evenimente ce atrag anual milioane de turiști dornici să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă.

Târguri de Crăciun din Europa în 2024

Fiecare oraș își aduce aportul unic la acest sezon festiv, transformând piețele, străzile și chiar parcurile în adevărate peisaje de basm. De la piețele istorice ale Germaniei la decorațiunile spectaculoase din capitalele nordice, târgurile de Crăciun sunt un prilej perfect pentru a descoperi tradiții, a savura delicii locale și a face cumpărături de sezon.

Tradițiile piețele de Crăciun din Europa: De la Viena la Amsterdam

Viena, Austria, va da startul festivităților pe 16 noiembrie, iar până pe 24 decembrie, piața sa de Crăciun situată în fața Primăriei va fi animată de lumini strălucitoare, standuri cu delicii tradiționale și artizanat autentic austriac. Anual, mii de vizitatori vin să se bucure de vinul fiert și decorațiunile de poveste din această piață renumită pentru atmosfera sa caldă și primitoare.

Un alt târg de Crăciun emblematic este cel din Strasbourg, Franța, care își va deschide porțile pe 27 noiembrie și va dura până pe 30 decembrie. Acest oraș este considerat capitala Crăciunului, având o tradiție care datează din 1570. Vizitatorii vor fi încântați de străzile împodobite cu lumini festive și de mirosul de turtă dulce ce plutește în aer.

În Germania, unul dintre cele mai iubite târguri este cel din Köln, ce va fi deschis între 18 noiembrie și 23 decembrie. Amplasat în fața celebrei catedrale, acesta atrage anual turiști care vin să se bucure de muzica de sărbătoare și să exploreze standurile cu produse artizanale.

Tot în Germania, târgul de la Berlin, situat în Jandarmenmarkt, va avea loc între 25 noiembrie și 31 decembrie. Cunoscut pentru atmosfera sa elegantă și sofisticată, acest târg este preferat de cei care caută suveniruri rafinate și delicatese gourmet.

În Amsterdam, sezonul festiv începe devreme, pe 15 noiembrie, și se prelungește până pe 5 ianuarie. Târgul de Crăciun din Amsterdam este renumit pentru luminițele strălucitoare care împodobesc canalele orașului, transformându-l într-o scenă de poveste.

Copenhaga și Budapesta: Parcuri de distracții și tradiții de sărbătoare

În nordul Europei, Copenhaga găzduiește un târg de Crăciun unic în Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume. În perioada 17 noiembrie – 1 ianuarie, Tivoli se transformă într-un adevărat basm de Crăciun, cu luminițe, patinaj pe gheață și atracții de sezon. Atmosfera de sărbătoare, completată de mirosul de scorțișoară și vin fiert, atrage anual mii de turiști.

Budapesta, Ungaria, își deschide și ea porțile pentru vizitatori pe 17 noiembrie, oferindu-le până pe 1 ianuarie o experiență de neuitat. Amplasat pe malul Dunării, târgul de Crăciun din Budapesta îmbină tradițiile locale cu mâncăruri savuroase și produse artizanale, toate învăluite într-o atmosferă magică de sărbătoare.

Piețele medievale și atracțiile nordice

Tallinn, capitala Estoniei, este cunoscută pentru târgul său de Crăciun cu o atmosferă medievală, situat în inima orașului vechi, care face parte din patrimoniul UNESCO. Între 21 noiembrie și 26 decembrie, vizitatorii pot explora standuri cu suveniruri nordice, delicii tradiționale și pot participa la spectacole de colinde.

În Stockholm, târgul de Crăciun din Skansen aduce la viață tradițiile suedeze într-un cadru rustic și autentic. În perioada 30 noiembrie – 23 decembrie, muzeul în aer liber va fi locul perfect pentru cei care doresc să descopere meșteșuguri tradiționale și să savureze preparate locale.

Helsinki, capitala Finlandei, va găzdui târgul său de Crăciun între 1 și 22 decembrie. Centrul orașului devine un loc magic, cu standuri pline de cadouri tradiționale și produse de sezon, toate învăluite într-o atmosferă de poveste nordică.

Din Scoția în Belgia: Diversitate și spirit festiv

În Edinburgh, Scoția, târgul de Crăciun va începe pe 17 noiembrie și va dura până pe 5 ianuarie, oferind vizitatorilor atracții de sezon, patinaj și delicii locale într-un cadru feeric cu vedere la Castelul Edinburgh. Atmosfera festivă de aici este completată de numeroase spectacole live și un parc de distracții de iarnă.

Bruxelles, Belgia, va intra și el în spiritul sărbătorilor începând cu 29 noiembrie, când târgul său „Minuni de iarnă” se deschide pentru public și rămâne deschis până pe 5 ianuarie. Piața centrală este împodobită cu decorațiuni impresionante, iar roata uriașă oferă o panoramă de neuitat asupra orașului decorat de sărbătoare.

Pe 24 noiembrie, Bruges, Belgia, își deschide porțile pentru un târg de Crăciun pitoresc ce durează până pe 1 ianuarie. Orașul cu canale fermecătoare se transformă într-o scenă de iarnă medievală, unde vizitatorii pot savura vin fiert și delicii tradiționale belgiene.

Sezonul târgurilor de Crăciun din Europa 2024 promite să fie unul plin de lumină, culoare și veselie. De la piețele istorice și medievale, la parcurile transformate în basme de iarnă, fiecare oraș vine cu o ofertă unică de activități și tradiții. Indiferent de destinația aleasă, magia sărbătorilor este garantată, iar vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de o experiență autentică și de neuitat.

Parteneri
Cine este românul care și-a zidit iubita într-un perete dintr-un bar din Germania. Detalii cutremurătoare despre acest caz
Redactia.ro
Ce s-a ales de celebrul actor adorat de milioane de români. Dramele și scandalurile care i-au terminat cariera
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Vezi câți ani ai cu adevărat. Durează doar 30 de secunde
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Putin cutremură toată planeta. A dat ordinul de care se temeau toți
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
România INTRĂ în Schengen! NIMENI nu se aștepta la asta
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro