10 oct. 2020 | 19:04

Când se carantinează orașul București. Ludovic Orban a făcut anunțul în urmă cu câteva momente

Știri generale
Când se carantinează orașul București. Ludovic Orban a făcut anunțul în urmă cu câteva momente
Când se carantinează orașul București. Ludovic Orban a făcut anunțul în urmă cu câteva momente

Anunţ de maximă importanţă pentru locuitorii Capitalei. Ludovic Orban a spus când se carantinează oraşul Bucureşti şi a explicat că totul este reglementat în hotărârea de guvern.

Când se carantinează Bucureștiul

După ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a depăşit 3.000 de infectări în 24 de ore, mai multe zile la rând, cetăţenii au devenit îngrijoraţi. Mai mult, medicii vorbesc despre faptul că spitalele sunt pline, motiv pentru care vor fi puşi în situaţia de a alege între pacienţi. Drept urmare, se cer măsuri autorităţilor. Despre acest subiect a vorbit, astăzi, Ludovic Orban, care a explicat exact când Bucureştiul va intra în carantină.

„Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate – se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici. Am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem. Că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, conform Agerpres.

De asemenea, Orban a dorit să specific faptul că alegerile au dus, cu siguranţă, la creşterea numărului de bolnavi de coronavirus.

“Gândiți-vă că în fiecare localitate echipa care a câștigat a sărbătorit. Au fost zece, douăzeci, o sută de persoane. Azi, a ajuns la maturitate manifestarea simptomelor bolii”.

În acest moment, în București, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,39, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică.

Când se carantinează orașul București. Ludovic Orban a făcut anunțul în urmă cu câteva momente

Când se carantinează orașul București. Ludovic Orban a făcut anunțul în urmă cu câteva momente

Închiderea şcolilor, subiect controversat

Un alt subiect sensibil în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, este închiderea şcolilor din România. Legat de acest lucru, prefectul Gheorghe Cojanu a spus clar ce se întâmplă, pentru moment, cu elevii.

„Școlile nu se închid. În cazul în care sunt înregistrate mai mult de trei cazuri de COVID într-o școală, se va trece la cursuri online, în scenariul roșu”, a declarat acesta.

Potrivit normelor pentru deschiderea anului școlar, școlile trec la scenariul roșu doar dacă incidența din localitatea respectivă depășește trei la mie sau dacă în școală sunt mai mult de trei cazuri de infectare.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro