10 nov. 2023 | 16:58

Când se aprind luminițele de Crăciun 2023 în București. Cât au costat decorațiunile

Diverse
Când se aprind luminițele de Crăciun 2023 în București. Cât au costat decorațiunile
Cât au costat decorațiunile anul acesta

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat pe pagina de Facebook faptul că Municipalitatea București a început procesul de instalare a decorațiunilor pentru iluminatul festiv din acest sezon de iarnă. Când se aprind luminițele de crăciun 2023 în București și cât au costat acestea? Edilul a spus că toate arterele principale ale Bucureștiului vor străluci de Crăciun.

Ce bulevarde din București vor avea luminițe

Toate arterele principale ale orașului vor fi împodobite cu luminițe de Crăciun.

Fotografiile postate pe rețelele de socializare dezvăluie deja că bulevardele Unirii, Lascăr Catargiu, Regele Mihai I al României și Șoseaua Kiseleff au fost împodobite de către Compania Municipală Iluminat Public. 

Citește și: Zonele în care Bucureştiul va fi decorat cu luminiţe. Suma investită de Primăria Capitalei, una uriaşă

Municipalitatea își propune să aducă în acest an nu doar elemente clasice, ci și noi ornamente care să încânte ochii bucureștenilor.

Nicuşor Dan a precizat că anul acesta se vor investi 5 milioane de lei pentru achiziționarea și închirierea echipamentelor destinate iluminatului festiv. 

Primarul a vorbit despre evoluția sumelor alocate în ultimii ani pentru acest scop, subliniind că “anul trecut, am alocat puţin sub două milioane şi anul acesta alocăm cinci. În 2019 s-au alocat 21 de milioane. Bucureştenii ne-au cerut şi le răspundem. Am avut o perioadă în care am pus ce aveam prin depozite; montate de către Compania de Iluminat. În fiecare an ni s-a spus că nu este suficient şi anul acesta o să închiriem şi o să şi cumpărăm de suma aceasta, doar pe bulevardele mari”.

Compania Municipală Iluminat Public a lansat în luna octombrie două licitații pe SEAP: una pentru închirierea și cealaltă pentru achiziționarea unor elemente care să contribuie la atmosfera festivă a sărbătorilor. 

Află și: Suma rușinoasă alocată de PSD pentru luminițele de Crăciun, într-o comună cu 4.000 de locuitori. Ce urmăresc primarii, de fapt

Contractele în valoare de 3.352.000 de lei pentru închiriere și 1.999.500 de lei pentru achiziție vizează decorațiuni precum 577 de elemente luminoase, printre care șiruri, plase și traversări luminoase, dar și figurine luminate, ce vor fi distribuite pe bulevardele Magheru, Bălcescu, Aviatorilor, I. C. Brătianu, Constantin Prezan, pe Calea Victoriei, la rondul Charles de Gaulle și în piețele Romană și Victoriei.

Când se aprind luminițele de Crăciun 2023 în București

Nicușor Dan a spus că luminițele vor fi aprinse pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. 

„Până pe 30 noiembrie, când va fi aprins iluminatul festiv, vor fi împodobite toate artele principale din Capitală.

Anul acesta, pe lângă ornamentele şi luminiţele aflate pe stoc din anii precedenţi, vom adăuga noi elemente, pentru care Compania Municipală Iluminat Public are în derulare două proceduri, pentru achiziţia şi închirierea unor decoraţiuni suplimentare, fiind în etapa de evaluare a ofertelor”, a scris primarul general al Capitalei, pe Facebook.

Vezi și: Motivul pentru care Olguța Vasilescu a început pregătirile pentru Târgul de Crăciun din Craiova. Edilul orașului promite că proiectul va fi printre cele mai frumoase din Europa

Printre noutățile aduse în acest an se numără 150 de perdele luminoase cu cel puțin 200 de leduri, 300 de figurine 3D în forme precum sferă, stea, fulg de nea sau candelabru, 550 de echipamente de tip perdea cu cel puțin 550 de leduri, precum și 220 de șiruri cu cel puțin 120 de leduri.

Bucureștiul se pregătește să îmbrace haine de sărbătoare, mai ales că, în ultimii ani, locuitorii Capitalei s-au arătat nemulțumiți de decorațiunile puse în oraș.

Acum, primarul Capitalei speră să își repare greșelile și să facă din București un oraș cu totul festiv de sărbători.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro