Când se afișează primele rezultate la Evaluarea Națională 2021. Calendarul examenului și reguli importante

Când se afișează primele rezultate la Evaluarea Națională 2021. Calendarul examenului și reguli importante
Cand se afiseaza primele rezultate la evaluarea nationala 2021

Marți, 22 iunie, încep probele pentru Evaluarea Națională 2021. Care este programa examenelor și pe ce date trebuie să se prezinte absolvenții ciclului gimnazial pentru cele mai importante teste din viața lor de elevi de până acum. Unde și până la ce dată te poți înscrie la Evaluarea Națională 2021 și ce reprezintă sesiunea specială.

Când se afișează primele rezultate la Evaluarea Națională 2021

Începe Evaluarea Națională 2021 pentru elevii claselor a VIII-a. Examenele se vor ține în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021. Conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației, anul acesta 131.177 de absolvenți ai gimnaziului, dintre care 12.006 din București, se pregătesc pentru testările de la Evaluarea Națională 2021.

Marți, 22 iunie, elevii de gimnaziu vor susține proba scrisă la Limba și literatura română. Peste două zile, respectiv joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 25 iunie, încheiem săptămâna cu examenul la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate pe data de 29 iunie, până la ora 14.00. De asemenea, elevii care doresc să depună contestații o vor putea face marți după-amiază, 29 iunie, între orele 16:00 și 19:00, și miercuri dimineață, 30 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

Mai mult de atât, contestațiile vor putea fi transmise și prin mijloace electronice. Pașii pentru o asemenea procedură sunt destul de simpli. Tot ce trebuie să facă elevii este să completeze, să semneze și să depună cererea pe internet, alături de o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Documentele trebuie semnate, obligatoriu, și de către părinții sau reprezentanții legali ai copiilor. Rezultatele finale de la Evaluarea Națională se vor afișa pe data de 4 iulie 2021.

Ce se întâmplă cu elevii care au sau au avut COVID-19

Există, binențeles, situația în care anumiți absolvenți de clasa a VIII-a nu pot susține fizic examenele de Evaluare Națională, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, deoarece au fost în izolare sau carantină în ultima vreme sau din alte motive justificate prin certificat medical.

Pentru acești elevi mai există o șansă. Ei pot participa la probele de examen în etapa specială, care este programată în săptămâna 5 – 12 iulie. Înscrierile pentru acest interval la sesiunea specială de la Evaluarea Națională 2021 este 28 iunie – 2 iulie.

De asemenea, dacă elevii de clasa a VIII-a au participat la una sau mai multe probe și nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021. Accesul candidaților, cu respectarea măsurilor de siguranță epidemiologică în vigoare, este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI