22 iun. 2021 | 09:31

Când se afișează primele rezultate la Evaluarea Națională 2021. Calendarul examenului și reguli importante

Evaluare Națională 2021
Când se afișează primele rezultate la Evaluarea Națională 2021. Calendarul examenului și reguli importante
Cand se afiseaza primele rezultate la evaluarea nationala 2021

Marți, 22 iunie, încep probele pentru Evaluarea Națională 2021. Care este programa examenelor și pe ce date trebuie să se prezinte absolvenții ciclului gimnazial pentru cele mai importante teste din viața lor de elevi de până acum. Unde și până la ce dată te poți înscrie la Evaluarea Națională 2021 și ce reprezintă sesiunea specială.

Când se afișează primele rezultate la Evaluarea Națională 2021

Începe Evaluarea Națională 2021 pentru elevii claselor a VIII-a. Examenele se vor ține în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021. Conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației, anul acesta 131.177 de absolvenți ai gimnaziului, dintre care 12.006 din București, se pregătesc pentru testările de la Evaluarea Națională 2021.

Marți, 22 iunie, elevii de gimnaziu vor susține proba scrisă la Limba și literatura română. Peste două zile, respectiv joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 25 iunie, încheiem săptămâna cu examenul la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate pe data de 29 iunie, până la ora 14.00. De asemenea, elevii care doresc să depună contestații o vor putea face marți după-amiază, 29 iunie, între orele 16:00 și 19:00, și miercuri dimineață, 30 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

Mai mult de atât, contestațiile vor putea fi transmise și prin mijloace electronice. Pașii pentru o asemenea procedură sunt destul de simpli. Tot ce trebuie să facă elevii este să completeze, să semneze și să depună cererea pe internet, alături de o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Documentele trebuie semnate, obligatoriu, și de către părinții sau reprezentanții legali ai copiilor. Rezultatele finale de la Evaluarea Națională se vor afișa pe data de 4 iulie 2021.

Ce se întâmplă cu elevii care au sau au avut COVID-19

Există, binențeles, situația în care anumiți absolvenți de clasa a VIII-a nu pot susține fizic examenele de Evaluare Națională, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, deoarece au fost în izolare sau carantină în ultima vreme sau din alte motive justificate prin certificat medical.

Pentru acești elevi mai există o șansă. Ei pot participa la probele de examen în etapa specială, care este programată în săptămâna 5 – 12 iulie. Înscrierile pentru acest interval la sesiunea specială de la Evaluarea Națională 2021 este 28 iunie – 2 iulie.

De asemenea, dacă elevii de clasa a VIII-a au participat la una sau mai multe probe și nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021. Accesul candidaților, cu respectarea măsurilor de siguranță epidemiologică în vigoare, este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro