Când se afișează notele pentru Evaluarea Națională 2021 și de când se pot depune contestații

Când se afișează notele pentru Evaluarea Națională 2021 și de când se pot depune contestații
Evaluarea Națională 2021. Bilanțul zilelor de examene

S-au încheiat examenele pentru Evaluarea Națională 2021 pe 25 iunie, odată cu examenele la Limba și Literatura Maternă. Toate cele trei examene s-au susținut conform metodologiei transmise de Ministerul Educației, la nivel național. Toți cei 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscriși au înscrişi au fost prezenți la examene. Mâine, 29 iunie, este prima zi în care se vor afișa notele. Tot pe 29 iunie se vor depune contestațiile, urmând ca acestea să fie soluționate între 30 iunie și 4 iulie. Data la care se vor afișa rezultatele finale este 4 iulie.

Evaluarea Națională 2021. Bilanțul zilelor de examene

Anul acesta, conform ministurlui Sorin Cîmpeanu, au terminat clasa a VIII-a 147.650 de elevi. Dintre aceștia s-au înscris la Evaluarea Națională 2021 131.177 de elevi. Prezenți efectiv la examene au fost, conform ministrului Cîmpeanu, în prima zi de examen, 123.563 de elevi. Înainte de examenul de pe 22 iunie, la Limba și Literatura Română, Sorin Cîmpeanu accentua problematic absenteismului, ca efect al actualei situații în care se află România.

„Cele mai mari emoții le am cu privire la numărul celor care se vor prezenta efectiv în raport cu cei 131.177 de elevi înscriși. Cea mai mare parte, cu 26 de excepții, sunt promoția curentă. Este important să vedem câți dintre aceștia vor veni. Sper să fie un număr cât mai aproape de cei 131.177.

Chiar dacă au mediile încheiate, există riscul să nu se prezinte. Atâta vreme cât au fost ținuți departe de școală o lungă perioadă de timp, cât au pierdut contactul cu școala, este un motiv de îngrijorare cu privire la dorința de a se prezenta, chiar dacă au situația încheiată”,, decalra Sorin Cîmpeanu.

Mâine se afișează primele note și se depun contestațiile

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, odată cu terminarea examenelor pentru Evaluarea Națională 2021, pe 25 iunie, mâine, pe 29 iunie, se afișează primele rezultate. La fiecare școală unde s-au dat examenele, se vor afișa primele note până la ora 14:00. După acest moment, în intervaul 16:00 – 19:00, elevi vor putea depune contestațiile.

Conform metodologiei în vigoare toate contestațiile se vor soluționa începând de poimâine, 30 iunie, și până pe 4 iulie. După soluționarea acestora, rezultatele finale vor fi afișate la centrele de examinare pe data de 4 iulie. Ministrul Cîmpeanu a declarat, legat de contestații, că acestea vor putea fi trimise și în format electronic, dar numai în intervalul specificat.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declarație-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.”, precizeaza Ministerul Educatiei.

În prima zi de examen, din păcate, au avut loc și câteva incidente, în cazul a trei școli, unde s-au afișat înainte de termen subiectele la română, dar și cazul unui elev eliminat după ce a fost prins cu telefonul mobil în sala de examinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI