Când se adaugă sarea în omletă sau ouă bătute, de fapt. Greşeala pe care o fac multe gospodine

de: Sabina Anastasia
23 09. 2023

Dacă și ție îți place să consumi omletă la micul-dejun, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică ce greșeli să nu faci, pentru a te bucura de ouă bătute perfecte. Află în rândurile de mai jos care este momentul cel mai potrivit pentru a adăuga sare în preparat.

Cum faci cea mai bună omletă

Omleta este unul dintre cele mai consumate feluri de mâncare. Contrar aparențelor, acest preparat a existat sub o formă sau alta încă din cele mai vechi timpuri. Se prepară foarte ușor, pe bază de ouă bătute. Există multe rețete după care poți să gătești omleta, devenind un simbol al bucătăriei franceze.

Nu este deloc dificil să gătești omletă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, însă este important să acorzi atenție modului de preparare, mai exact pașilor preciși din rețetă. În acest fel, vei evita greșelile și vei reuși să faci o mâncare de ouă deosebită, de care toată lumea va fi mulțumită.

Sigur ai observat că omleta clasică are o culoare galben deschis, perfect uniformă și nu prezintă deloc pete maronii. Ea se prepară, în principiu, doar cu ouă, unt și puțină sare. În funcție de preferințele pe care le au, gospodinele adaugă în preparat și tot felul de legume sau produse mărunțite.

Există multe sfaturi de care poți ține cont pentru a nu da greș în privința acestui fel de mâncare. Unul dintre ele se referă și la momentul în care trebuie să adaugi sarea în ouă, pentru ca gustul preparatului final să fie perfect. Despre acest lucru vom discuta în materialul de astăzi.

Când e bine să adaugi sare în ouă

Înainte de a aborda problema adăugării de sare în omletă, trebuie precizat că, pentru a obține o omletă perfectă, este foarte important să folosești doar ouă proaspete. Este ideal să faci omletă cu două ouă și cu un tel de mână, să bați ambele ouă în același timp, nu separat.

Lasă ouăle să stea puțin timp, înainte de a continua. Vei observa că acestea își vor schimba nuanța în una galbenă-portocalie, iar compoziția se va îngroșa ușor. Nu acesta este momentul în care să adaugi sare și/sau alte condimente pentru a oferi gust ouălor bătute, spun cele mai experimentate gospodine.

Cel mai bine este să adaugi sare în omletă după ce pui ouăle bătute în tigaie. Dacă adaugi sarea înainte de acest pas, ouăle vor reține umiditate. Vor fi mult mai moi decât de obicei, iar bucătarii spun că recomandat ar fi ca ouăle bătute să nu lase impresia de compoziție lichidă.

Citește și: De ce să nu pui niciodată ulei când prepari omletă. Ingredientul care schimbă tot gustul, aşa se face, de fapt

Sarea acționează precum un tampon între proteinele din ou, prevenind crearea unor legături prea puternice între acestea, spun specialiștii din domeniul alimentar. Cu toate acestea, momentul în care adaugi sarea în mâncare ține și de preferințele personale.