19 feb. 2024 | 13:31

Când să plantezi ghioceii în grădină. Așa se vor înmulți rapid și vor înflori abundent

Diverse
Când să plantezi ghioceii în grădină. Așa se vor înmulți rapid și vor înflori abundent
Foto: Profimedia

Vestitorii primăverii, mici, albi, gingași, sunt o plăcere de privit, însă puțini români aleg să îi pună în curți, temându-se că sunt pretențioși. Un specialist a oferit însă câteva sfaturi prețioase. Află, din rândurile de mai jos, când să plantezi ghioceii în grădină. Vei vedea că așa se vor înmulți rapid și vor înflori abundent la final de iarnă.

Vestitorii primăverii

Când auzim „ghiocel”, ne gândim, fără doar și poate, la primăvară. Apariția acestor flori albe, mici, delicate, cu un parfum suav, este modul în care natura ne anunță că anotimpul rece a ajuns la final.

În ciuda faptului că sunt o plăcere de admirat și ar înfrumuseța orice grădină în care sunt plantați, mulți îi evită, temându-se că sunt destul de dificil de crescut și întreținut.

Grădinarii au dezvăluit când să plantezi ghioceii în grădină

În general, ghioceii se cumpără ca bulbi uscați, în stare de latență, și se pun în pământ toamna, dar succesul nu este garantat. Grădinarii cu experiență recomandă să plantăm ghioceii când au început deja să înflorească, fiind recomandate locurile din grădină în care există deja verdeață plantată.

În acest mod, micuțele flori se vor înmulți rapid, profitând de fiecare petic de pământ prin care se pot strecura. În câteva zile sau săptămâni, te vei pute bucura de un covor de ghiocei de fiecare dată când te uiti pe fereastră.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în pământul trandafirilor din grădină la început de martie. Aşa vor înflori până toamna târziu

Când să plantezi ghioceii în grădină. Așa se vor înmulți rapid și vor înflori abundent

Foto: Profimedia

Așa se vor înmulți mai ușor și vor înflori abundent

O altă metodă aplicată de specialiștii este punerea bulbilor în pământ în primele zile de vară.

„Bulbii se mai pot planta și la final de primăvară, după ce au încheiat procesul de înflorire ce are loc la începutul anotimpului. Este important să mai aibă frunze verzi active, ce încă mai cresc”, a explicat Katie Sunderlage, de la Holland Bulb Group, pentru Homes and Gardens.

Tehnica este foarte populară în Marea Britanie, a punctat un expert în horticultură. Dacă sunt puși în pământ cât bulbii sunt încă activi, înseamnă că avem șanse mai mari să reușească să își dezvolte rădăcini puternice înainte de a intra în perioada de latență, deci șanse mai mari să înflorească abundent la final de iarnă.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în solul mușcatelor pentru a avea flori tot anul. Secretul grădinarilor experimentați

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
'Mi-am scos uterul, trompele uterine și ovarele'. O vedetă îndrăgită fost diagnosticată cu cancer la 42 de ani
Unica.ro
Pensiile private, la un nou record. Câți bani s-au strâns la Pilonul II
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
VERDICT DUR pentru Simona Halep. A primit vestea chiar în această DIMINEAȚĂ: Nu are cum să...
Capital.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
NICUȘOR DAN a mințit ÎN DIRECT la TV! Bomba zilei în ALEGERILE LOCALE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro