Se spune că există două tipuri de persoane pe lume, cei care fac duș la primele ore ale dimineții și cei care prefer să se răcorească în cadă, la seară. Care sunt beneficiile dușului de dimineață, față de cel care se face pe timp de seară. Tu cum îl preferi?
Persoanele care preferă să facă duș dis-de-dimineață vor avea parte de mai multă energie pe timpul zilei, iar specialiștii sunt de părere că duşul dimineaţa îi face să se simtă gata să-şi ducă treburile la bun sfârşit.
Mai mult de atât, specialiştii în dermatologie sunt de părere că duşul făcut dimineaţa te ajută să te trezeşti, te revigorează şi te ajută să îți pui circulaţia sângelui în mişcare, mai ales dacă oscilezi temperatura de la cald la rece, cât este suportabil.
În altă ordine de idei, persoanele care aleg să facă duș seara sau chiar în toiul nopții beneficiază de faptul că au parte de un somn liniștit. De asemenea, cei care fac baie noaptea elimină efectele poluării asupra pielii lor.
Mai mult de atât, duşurile care se fac la orele nopții acţionează precum o curăţare mentală și te ajută să scapi de tensiunea cumulată în ziua precedentă.
O greșeală mare pe care o fac toți oamenii este să se spele cu apă rece pe timpul verii, în zilele caniculare. Specialiștii susțin că indicat ar fi să faci duș cu apa călduță, pentru ca temperaturile din cameră să ți se pară mai mici decât sunt în realitate. Astfel, nu vei mai transpira atât de mult, după ce ai ieșit din cadă.
Pe de altă parte, dușurile fierbinți nu sunt recomandate, deoarece apa extrem de caldă poate afecta negativ derma. Pielea se poate usca și își va pierde funcţia de protecţie prin eliminarea stratului de barieră epidermică.
În altă ordine de idei, specialiștii susțin că nu este indicat să faci prea multe dușuri pe zi, dacă te confrunți cu anumite probleme ale pielii, precum eczeme, pete sau deshidratare excesivă.