14 dec. 2020 | 12:12

Când revine viața la normal, de fapt. Bill Gates a făcut anunțul: pe ce dată scăpăm de virus

Știri generale
Când revine viața la normal, de fapt. Bill Gates a făcut anunțul: pe ce dată scăpăm de virus
Bill Gates, declarații optimiste despre pandemie

Lumea întreagă este sub efectul pandemiei de COVID-19. Deja sunt în lucru unele vaccinuri anti-covid, altele deja sunt administrate, cel puțin în Anglia. Bill Gates în ultima perioadă a devenit tot mai controversat. Dar asta nu l-a împiedicat să declare recent că este optimist în ceea ce privește finalul pandemiei.

Bill Gates, declarații optimiste despre pandemie

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat că aproape jumătate de duzină de vaccinuri de la diferiți producători ar putea fi disponibile până în primăvara anului 2021, a informat CNBC marți. În plus față de vaccinul deja aprobat selectiv Pfizer-BioNTech, Gates a spus că vaccinurilor Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax li se va acorda, probabil, autorizație și în următoarele luni. El nu a numit a șasea sursă de vaccin.

De câțiva ani, și mai ales în perioada asta Bill Gates, prin Fundația Bill & Melinda Gates, pledează pentru dezvoltarea sănătății globale, inclusiv vaccinările. Miliardarul a felicitat autoritățile de reglementare din țările dezvoltate pentru progresul lor rapid.

”Autoritățile de reglementare occidentale fac o treabă excelentă. Au derulat aceste trei faze de studii într-un mod incredibil de profesional.

Și au căutat orice efecte secundare, analizând eficacitatea acestor candidați. Trebuie să ne asigurăm că distribuim  într-un mod oarecum echitabil, accesul la acest vaccin.”, declara Bill Gates pentru CNBC.

Conform miliardarului, scopul este de a scoate aceste vaccinuri cât mai repede posibil în 2021. În același interviu, Bill Gates preconizează că actuala criză, generată de COVID-19 va avea un sfârșit, cel târziu în 2022.

Fundația Bill & Melinda Gates anunță un al șaselea vaccin

Printr-un comunicat dat recent de Fundația Bill & Melinda Gates, se anunța colaboarea cu India Serum Institute, cel mai mare producător de vaccin din lume pentru a începe fabricarea și distribuirea la nivel național a candidatului AstraZeneca pentru vaccinul Covid-19.

Un aranjament similar va fi făcut cu Ser pentru vaccinul Novavax, a spus Gates, în timp ce un producător separat va fi găsit pentru candidatul Johnson & Johnson, odată aprobat. Gates nu a numit al șaselea vaccin. În schimb a lăudat autoritățile de reglementare pentru că „au făcut o treabă grozavă”, conform CNBC. Anterior, Gates spusese că este „optimist” că mai multe vaccinuri „se vor dovedi foarte eficiente și sigure” până în februarie.

Vaccinul COVID-19 al lui Pfizer ar putea primi aprobarea de urgență încă de vineri, potrivit unui consilier din Administrația americană. Toți cei trei candidați se bazează pe tehnologia tradițională a vaccinurilor, ceea ce înseamnă că pot fi dezvoltate și stocate la un cost relativ mai mic și cu dificultăți mai mici decât omologii lor de la Pfizer și Moderna. Acest lucru le face să fie opțiuni mai potrivite pentru distribuirea către națiunile mai puțin bogate.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care i-a mărit averea
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Capital.ro
Alimentul care trebuie consumat imediat după masa de Paște. Tudor Ciuhodaru: ”Facilitează digestia! Crud, nu din conservă!”
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro