15 mart. 2024 | 19:22

Când revine primăvara? Scăpăm de ploi şi ninsori, ANM tocmai a făcut anunţul atât de mult aşteptat

Vremea Meteo
Când revine primăvara? Scăpăm de ploi şi ninsori, ANM tocmai a făcut anunţul atât de mult aşteptat
Când se încălzește vremea în România?

Suntem la jumătatea lunii martie, chiar dacă teoretic este primăvara, temperaturile se mențin destul de scăzute. Când revine soarele și se încălzește vremea, aflați în rândurile următoare.

Vremea se schimbă în România

După temperaturile negative și ninsorile de la munte, vremea se îmbunătățește în România, anunță Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Weekend-ul acesta vom avea parte de temperaturi cuprinse între 10-17 grade Celsius, iar cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în regiunile extracarpatice. Minimele vor fi și ele pozitive, de 8-9 grade Celsius.

Ploile nu ne vor părăsi de tot săptămâna aceasta, mai ales pe parcursul nopții. La altitudini mari, de peste 1.200 de metri, vor avea loc precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat, iar în estul Transilvaniei sau o jumătate a nordică a Moldovei, trecător precipitații mixte.

„Astăzi am consemnat doar 13°C, cel mai cald în partea de sud-vest. La Drobeta Turnu Severin, de altfel, în partea de vest și sud-vest valorile au fost cele mai ridicate, nouă 10°C, comparativ, de pildă, cu zona de est a țării, unde în Moldova valorile termice nu au depășit patru 5°C chiar și în Capitală doar 7°C- 8°C.

Însă de săptămâna viitoare, din nou, o masă de aer va fi de interes în zona țării noastre și vom vorbi din nou, în special în partea de centru-est, de valori sub 10°C la nivelul maximelor”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

  • Săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

În această săptămână, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, iar regimul pluviometric  va fi excedentar în regiunile estice, sudice şi sud-estice.

  • Săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

  • Săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Și în această perioadă, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

  • Săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

În această săptămână, temperaturile

se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi cele normale pentru această perioadă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro