25 oct. 2024 | 15:36

Când revin elevii la școală după vacanța din octombrie. De câte zile libere se vor bucura în perioada sărbătorilor de iarnă

News
Când revin elevii la școală după vacanța din octombrie. De câte zile libere se vor bucura în perioada sărbătorilor de iarnă
Când revin elevii la școală după vacanța din noiembrie

Vacanța de toamnă a elevilor, programată între 26 octombrie și 3 noiembrie, a readus în topul preferințelor turistice stațiunile montane din Valea Prahovei, confirmând încă o dată popularitatea acestei zone în rândul românilor. Potrivit unei platforme de rezervări online, majoritatea locurilor de cazare din regiune sunt deja ocupate, iar Brașovul se află în fruntea alegerilor, atrăgând turiști din toate colțurile țării.

Brașovul, destinația de top în vacanța elevilor

În acest sezon de toamnă, Brașovul s-a dovedit a fi una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru o escapadă de câteva zile în natură. Cu peisaje pitorești, obiective turistice istorice și o ofertă variată de activități, orașul de la poalele Tâmpei atrage vizitatori de toate vârstele. O analiză a datelor arată că majoritatea turiștilor care au făcut rezervări pentru perioada vacanței școlare au optat pentru scurte sejururi de una până la trei nopți, sugerând că vacanța elevilor este folosită pentru escapade de weekend sau minivacanțe.

Pe lângă Brașov, alte destinații de top includ Sinaia, Poiana Brașov și Bușteni, recunoscute pentru peisajele spectaculoase și posibilitățile de drumeții montane. De asemenea, orașe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Băile Felix și Sovata au înregistrat un interes crescut, apreciate pentru atmosfera lor relaxantă și diversitatea activităților de sezon.

Preferințele turiștilor și durata sejururilor

Deși vacanța elevilor se întinde pe o săptămână întreagă, mulți dintre cei care au făcut rezervări au ales să se bucure de doar câteva zile de relaxare. Conform statisticilor, aproximativ 20% dintre turiști au rezervat cazare pentru o singură noapte, în timp ce 41% au optat pentru două nopți și 28% au ales sejururi de trei nopți. Acest tipar sugerează că mulți români preferă vacanțele scurte, poate datorită programului de lucru sau pentru a profita de o evadare rapidă din cotidian.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețurile de cazare au cunoscut o ușoară creștere. Astfel, o noapte de cazare pentru o familie cu un copil costă acum, în medie, 453 de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 17% față de 2023, când tariful era de 388 de lei. Pentru familiile cu doi copii, diferența de preț este mai mică, prețul mediu pe noapte fiind de 518 lei, comparativ cu 498 de lei în anul precedent, marcând o creștere de 4%.

Hotelurile devin opțiunea principală de cazare

În acest sezon de toamnă, s-a observat o schimbare semnificativă în preferințele turiștilor în ceea ce privește tipul de cazare. Dacă anul trecut pensiunile erau cele mai căutate, anul acesta hotelurile au devenit opțiunea principală. Aproximativ 36% dintre rezervări au fost făcute la hoteluri, în timp ce doar 28% au optat pentru pensiuni. Această schimbare poate indica o tendință în rândul turiștilor de a căuta mai mult confort și servicii suplimentare, pe care hotelurile le pot oferi.

„Observăm o creștere a cererii pentru hoteluri în stațiuni populare precum Sinaia și Bușteni. Turiștii sunt dispuși să plătească mai mult pentru a beneficia de facilități precum spa, piscine sau restaurante de lux, ceea ce face ca hotelurile să fie mai atractive în această perioadă a anului”, a declarat un reprezentant al unei platforme de rezervări.

Prețuri pentru toate bugetele: de la accesibil la exclusivist

Datele colectate de Travelminit arată că există opțiuni de cazare pentru toate bugetele, de la locații accesibile la pensiuni și până la hoteluri exclusiviste. Cele mai mari prețuri au fost înregistrate în stațiuni precum Căpâlnița, unde o noapte de cazare poate ajunge până la 4.385 de lei. Râșnov și Predeluț se numără și ele printre cele mai scumpe destinații, cu tarife de 2.291 de lei, respectiv 1.991 de lei pe noapte.

Pentru cei care caută opțiuni mai accesibile, orașe precum Sibiu, Bușteni și Miercurea Ciuc oferă alternative avantajoase, cu tarife pornind de la 70 de lei, 109 lei și 118 lei pe noapte. Acest lucru face ca aceste locații să fie atrăgătoare pentru familiile care doresc să călătorească fără să facă mari cheltuieli.

Diversitatea activităților și atracțiilor din topul preferințelor turiștilor

Valea Prahovei continuă să atragă turiști nu doar pentru peisajele sale montane spectaculoase, dar și pentru oferta variată de activități și atracții. Fie că vorbim despre trasee de drumeție în Munții Bucegi, vizite la Castelul Peleș din Sinaia sau plimbări prin centrul istoric al Brașovului, turiștii au de unde alege.

În plus, sezonul toamnei oferă o paletă de culori unică în aceste regiuni, transformând călătoriile montane într-o experiență deosebită. Atmosfera liniștită și temperaturile plăcute atrag familiile și cuplurile, care vor să se bucure de câteva zile de relaxare înainte de începerea sezonului rece.

Vacanța de toamnă a elevilor din 2024 aduce cu ea un nou val de turiști către Valea Prahovei și alte destinații montane și urbane din România. Cu toate că prețurile de cazare au crescut ușor față de anul trecut, interesul rămâne ridicat, iar preferințele turiștilor arată o orientare clară spre confort și servicii de calitate. Fie că este vorba de o scurtă evadare în natură sau de un sejur de relaxare într-un hotel de lux, românii continuă să se bucure de frumusețile țării lor, explorând atracțiile variate și activitățile pe care aceste destinații le oferă.

Parteneri
Cine este românul care și-a zidit iubita într-un perete dintr-un bar din Germania. Detalii cutremurătoare despre acest caz
Redactia.ro
O nouă monedă va fi introdusă de BNR! Cât va costa și ce personaj important din istoria României se află pe bani
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Mucegai în borcanele cu gem și zacuscă. Evitați aceste trei greșeli
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Intră banii direct în contul românilor! Cine va primi minim 500 de lei de la stat
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
PENSII mai MARI pentru ROMÂNI. Se SCHIMBĂ legea în DOUĂ săptămâni. ANUNȚUL premierului Marcel CIOLACU
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro