Cu toții am trecut prin momente neplăcute la restaurant, atunci când a venit mâncarea și nu erați mulțumiți de ceea ce aveți în farfurie, de exemplu. Ei bine, există situații când poți refuza mâncarea de la restaurant fără să ai vreo vină.
De multe ori, în astfel de momente preferăm să nu spunem nimic, pentru a nu supăra pe nimeni, chiar dacă noi nu suntem mulțumiți de ceea ce am primit. De fapt, este perfect normal să trimiteți mâncarea înapoi. Desigur, dacă aveți și motive întemeiate. Iată câteva situații:
Dacă găsiți în farfurie un un fir de păr, de exemplu, nu există ospătar sau bucătar care să accepte faptul că refuzați mâncarea. Astfel de incidente pot apărea în bucătării, chiar dacă majoritatea încearcă să reducă șansele ca așa ceva să se întâmple.
Dacă ați comandat un antricot de vită, iar în schimb ați primit piept de pui, este perfect normal să trimiteți mâncarea înapoi. Nu există motive să mâncați ceva ce nu v-ați dorit de la început. Atrageți-le atenția politicos ospătarilor și sigur vor înțelege situația.
Dacă ați comandat un fel de mâncare care conține ingrediente la care sunteți alergici și există riscul de a avea probleme, este clar că trebuie să refuzați preparatul. Din fericire, aproape toate restaurantele precizează în meniu ce ingrediente folosesc într-un anume preparat.
Aceasta este cea mai frecventă situație care apare, iar de multe ori acceptăm mâncarea, chiar dacă este ceva neplăcut pentru noi. Mâncarea vine prea rece atunci când este prea aglomerată bucătăria.
Cu toate acestea, este în regulă să refuzăm mâncarea în astfel de situații, deoarece gustul preparatelor este diferit dacă sunt servite la temperatura necorespunzătoare.
Sarea este cel mai important ingredient, însă dacă este pus în exces sau dacă bucătarul a scăpat toată solnița în farfurie, ar fi indicat să refuzați mâncarea. Există și varianta în care mâncarea nu este destul de sărată. Însă, acesta nu este motiv de a refuza preparatul, deoarece, cel mai probabil, există o solniță cu sare pe masă.