Când nu trebuie să te speli pe dinți, de fapt. Mulți români comit această greșeală majoră

Când nu trebuie să te speli pe dinți, de fapt. Mulți români comit această greșeală majoră
Sfaturi pentru îngrijirea dinților. Ce trebuie să știi

Îngrijirea dentară este extrem de importantă, dar mulți nu știu ce greșeală comit când se spală pe dinți într-un anumit moment al zilei. Există români ce preferă să își spele dantura după fiecare masă, crezând că o îngrijesc, dar care este adevărul?

Sfaturi pentru îngrijirea dentară. Ce greșeli faci când te speli pe dinți

Mulți români se spală pe dinți după ce mănâncă, astfel scăpând de orice miros inconfortabil sau de resturile alimentelor. Chiar dacă se asigură că au o respirație proaspătă, se pare că specialiștii consideră că există o mare greșeală pe care o fac oamenii atunci când vine vorba despre îngrijirea dentară.

Mai exact, nu ar trebui să te speli pe dinți imediat după ce ai mâncat. Se pare că periajul poate să ducă la distrugerea smalțului dentar, așa că nu trebuie să mai faci această greșeală dacă îți dorești să nu vizitezi, în curând, dentistul pentru a rezolva problemele ce îți dau mari bătăi de cap.

În momentul în care dinții sunt periați după masă, smalțul este temporar slăbit din cauza acizilor ce se găsesc în alimente. El poate să fie puternic afectat de această activitate ce îți oferă o respirație proaspătă și un zâmbet frumos, așa că așteaptă un timp până când decizi să te speli pe dinți.

Probleme cu dinții? Renunță imediat la acest obicei

În momentul în care alimentele bogate în acizi atacă smalțul, se produce eroziunea dentară, așa că dinții pot să aibă un aspect schimbat. Aceștia se pot îngălbeni, pot avea pete, iar bacteriile pot să ducă la carii, așa că este bine să stai departe de periuța de dinți o perioadă după ce mănânci.

Smalțul protejează dinții și nu poate fi restaurat, deci trebuie să fie îngrijit cu multă grijă. Totuși, nu contează dacă te speli înainte sau după mese, ci este important să depui efort pentru a aștepta un timp înainte de a folosi periuța pe dinții sensibili.

Trucuri prețioase. Când trebuie să te speli pe dinți

Trebuie să te speli pe dinți înainte cu 10 minute de a mânca pentru a proteja dantura, dar și pentru a te asigura că ingredientele active din pasta de dinți și-au făcut treaba și protejează dinții, întărind smalțul ce îți garantează un zâmbet cât mai frumos și strălucitor.

De asemenea, trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute după ce ai mâncat pentru a te spăla pe dinți. În cazul în care vrei să elimini resturile rămase de la alimente, clătește gura cu apă. Acest truc este unul prețios pentru toți oamenii ce nu vor să aibă probleme cu dantura.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI