Când nu trebuie să porți masca de protecție, de fapt. Raed Arafat explică pentru români

Când nu trebuie să porți masca de protecție, de fapt. Raed Arafat explică pentru români
Când nu trebuie să porți masca de protecție, de fapt. Raed Arafat explică pentru români

Zilele acestea au fost dezbătute subiecte pe tema purtării măștii de protecție în condițiile actuale de pandemie. Masca de protective chirurgicală sau FPP2 a fost propusă de Ministerul Sănătății pentru a proteja mai bine oamenii împotriva răspândirii virusului COVID-19. Când nu este necesar să purtăm masca de protecție, ne lămurește Raed Arafat!

Când nu trebuie să porți masca de protecție

Din momentul în care incidența trece de 1 la mie, masca de tipul FPP2 va deveni obligatoriu de purtat în toate spațiile publice (pe stradă, în stații și în toate locurile în care se mai află și alți oameni).

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că România se pregătește de un nou val de infectări, după ce, de sărbători, restricțiile au fost mai relaxante. Rata de peste 1 la mie, cel mai probabil va fi depășită în mai toate orașele mari din țară.

Problema variantei Omicron este că e extrem de contagioasă:

„Asta înseamnă că este suficient să porți o discuție cu cineva care este infectat, o scurtă perioadă, și poți să fii și tu infectat. Din cauza aceasta purtatul măștii devine obligatoriu în toate spațiile deschise și închise. Excepțiile care vor fi limitate și vor fi foarte clare vor apărea în ordin”, a adăugat Raed Arafat în discursul său privind folosirea măștii de protecție.

Raed Arafat oferă informații necesare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost destul de explicit atunci când a explicat în ce locuri sunt obligați românii să poarte masca. Nepurtarea conformă sau lipsa ei, poate atrage asupra noastră sancțiuni contravenționale. Astfel, legile impuse de Ministerul Sănătății trebuiesc respectate întocmai.

Oamenii aveau nevoie să știe dacă și pe stradă este necesar purtarea măștii de protecție, iar acesta a declarat:

„Cu excepția momentului în care ai activități individuale, da. În stația de autobuz, de metrou, pe stradă când circulă lângă tine oameni, masca trebuie purtată. Activitate individuală înseamnă activitatea sportivă, singur în parc când nu ai alți oameni în jurul”.

Aceste măsuri de siguranță vor intra, cel mai probabil în vigoare, la sfârșitul săptămânii, când se așteaptă că rata de infectare să depășească 1 la mia de locuitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI