Când nu trebuie să bei suc acidulat, de fapt. Este cel mai prost moment al zilei, greșeala pe care o fac mulți

Când nu trebuie să bei suc acidulat, de fapt. Este cel mai prost moment al zilei, greșeala pe care o fac mulți
Cand sa nu bei suc acidulat

Nutriționiștii au spus când nu trebuie să bei suc acidulat, de fapt. Acesta este cel mai prost moment al zilei, iar mulți dintre români fac asta constant. Chiar dacă sucurile acidulate nu sunt indicate în niciun moment al zilei, specialiștii au anunțat care este cel mai prost moment când poți alege să bei o băutură acidulată. Care este acest moment?

Nutriționiștii au spus când să nu bem suc cu acid. Care este acest moment

Mulți dintre oameni își încep ziua cu un suc acidulat, alții stau până târziu în noapte la televizor, timp în care consumă băuturi acidulate. Astfel, nutriționiștii au anunțat că nu există în timp al zilei care să fie benefic pentru a bea un suc acidulat.

Conform specialiștilor în nutriție, de cât ori ne răsfățăm cu așa ceva, trimitem instantaneu zahăr în fluxul sanguin, iar pancreasul va trebui să treacă în viteză pentru a duce acel zahăr în mușchi pentru ca astfel să transforme ceea ce poate în energie.

Zahărul se transformă în grăsime

Restul excesului de zahăr este stocat în ficat și se transformă în grăsime. Astfel, cei care consumă prea multe sucuri acidulate, pot constata pe propriul lor corp urmările consumului de băuturi nerecomandate.

„Cu cât bem mai multe cutii de suc pe zi, cu atât avem mai multe șanse să murim din cauza bolilor de inimă”, a spus Irina Todorov, medic de medicină integrativă de la Clinica Cleveland.

Când trebuie să te ferești de sucul acidulat

În schimb, nutrioniștii au stabilit care este cel mai prost moment în care poți să bei un suc acidulat. Acest moment este acela de dinaintea unui antrenament fizic.

„Nu ar trebui să bei suc acidulat înainte de antrenament”, a spus Leslie Bonci, dietetician sportiv care lucrează cu campionii în curs de la Super Bowl din NFL, Kansas City Chiefs.

Care este motivul

Medicul a și explicat care este motivul pentru care cei ce merg la sală nu ar trebui să bea sucuri cu acid.

„Acidul poate încetini golirea intestinului, astfel încât persoana nu se mai hidratează la fel de eficient. Consumul de suc acidulat înainte de antrenament afectează în mod negativ hidratarea, deoarece poate dura mai mult până când lichidul să-și facă drum prin tractul digestiv către mușchii care se antrenează”, a mai precizat medicul Leslie Bonci.

Sucul cu acid te balonează

Altfel spus, consumul de băuturi acidulate înainte de antrenament va cauza probabil balonare, gaze, disconfort și poate chiar greață, ceea ce vă va împiedica organismul să transpire. Sucurile sunt de obicei bogate în sodiu, ceea ce poate accelera, de asemenea, deshidratarea.

Cei care cred că sucurile dietetice sunt mai bune, se înșală amarnic. Multe mărci de sucuri dietetice conțin aspartam, care este un îndulcitor artificial cu efecte secundare care includ amețeli, schimbări de dispoziție și migrene.

Astfel, cei care merg la sală pentru un antrenament sau merg să facă jogging, ar face foarte bine să nu se „hidrateze” cu un suc acidulat, mai anunță nutriționiștii.