25 dec. 2021 | 13:07

Când îți iartă Dumnezeu păcatele, de fapt. Părintele Constantin Necula: „Dispus să ne aştepte, până la un punct”

Diverse
Când îți iartă Dumnezeu păcatele, de fapt. Părintele Constantin Necula: „Dispus să ne aştepte, până la un punct”
”Dumnezeu ingaduie si furia”

Părintele Constantin Necula a vorbit, de Crăciun, despre iertarea păcatelor și cum privesc creștinii relația cu Dumnezeu. El a recunoscut că și el este păcătos, dar știe că Dumnezeu este răbdător și dispus să îi aștepte pe toți, până la un punct. El a vorbit despre indolență și faptul că mulți oameni susțin că nu se pot schimba.

Părintele Constantin Necula, despre iertarea păcatelor

Părintele Constantin Necula este foarte popular în rândul credincioșilor, atât pentru felul în care vorbește despre Dumnezeu, cât și pentru învățăturile pe care le propagă printre aceștia.

„Le spun că îi înțeleg mai mult decât cred ei. Eu însumi sunt un păcătos, unul mare, dar ştiu că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al milei şi al răbdării.

Şi că numai în faţa acestui exerciţiu al milei lui Dumnezeu şi tot te lași cucernicit de El. Mie, de aia îmi place Hristos. E de treabă! Este un Dumnezeu foarte dispus să ne aştepte, până la un punct.

Care este punctul? Indolența noastră în care ne scuzăm păcatele cu faptul că nu putem să ne schimbăm.

Zicem: nu am ce face, asta e firea mea. Pe bune? Nu poţi schimba cursul unei ape? Poate. Nu poţi schimba geografia unui munte? Poate.

Dar pot să schimb ochiul meu asupra muntelui. Trebuie să urc mai sus şi deja văd altfel. În general, îi încurajez pe oameni să nu-l vadă pe Dumnezeu ca pe dușmanul lor sau ca pe contabilul lor. Alţii contabilizează ce facem şi cum trăim, Hristos nu”, a spus părintele.

”Dumnezeu îngăduie și furia noastră”

El a mai explicat că Dumnezeu te ajută să iei decizii și să ai curajul să fii drept. El îngăduie credincioșilor și furia, cât timp este alungată prin rugăciune.

„El este atent. Sfințenia înseamnă să ai curaj să te uiți în ochii lui Dumnezeu. Când stai şi te uiți un pic la El, e ok. Dar când stai tot timpul să te judeci cu El şi chiar să-i reproșezi câte ceva Dumnezeu sporește capacitatea de a gândi împreună cu el.

Dumnezeu îngăduie şi furia noastră. Doar să faci din furie rugăciune la momentul potrivit. Îi indemn să fie curajoși, să aibă răbdare cu Dumnezeu, că Dumnezeu are răbdare cu ei.

Primul care se întoarce în inima lor e EL, oricât de goală şi de prăpădită ar fi inima asta.

Am primit nişte lecții majore mergând în penitenciare la Gherla, Iudla, Jilava, pe unde am umblat. Mi se pare că oamenii aia au înțeles despre libertate mai mult decât învățăm noi în libertatea propriu-zisă”, a explicat părintele.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro