Când intră primii bani din șomajul tehnic. În ce cont sunt virate sumele pentru PFA

Când intră primii bani din șomajul tehnic. În ce cont sunt virate sumele pentru PFA
Când intră banii din șomajul tehnic?

Majoritatea românilor au fost afectați de pandemia de coronavirus, mai cu seamă că se află un număr destul de mare în șomaj tehnic. Când se anunță prima plată? Cu ce detalii vine ministrul Muncii?

Când intră primii bani din șomajul tehnic?

Operatorii economici care au afectată activitatea în contextul pandemiei și au înregistrat o reducere la încasări cu minim 25% față de media celor normale din perioada ianuarie-februarie pot solicita Certificate de Situație de Urgență pentru a putea fi ajutat în relațiile cu instituțiile publice care îi pot obține în cele din urmă facilități sau măsuri de prijin. Șomajul tehnic este obținut în urma depunerii prin: poșta electronică, agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene sau printr-o cerere semnată și datată de reprezentantul legal alături de o declarație pe propriet răspundere asumată de reprezentantul în fața legii al angajatorului. Subliniem faptul că Certificatele de Situație de Urgență NU mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic pentru angajații care își reduc sau întrerup activitatea ca urmare a epidemiei de SARS-CoV-2. Actele adiționale se vor încheia la finele stării de urgență, iar termenul de prelungire va fi anunțat de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), arată Digi 24. 

”Persoanele Fizice Autorizate vor primii banii d ela stat în contul PFA. Nu avem posibilitatea să îi trimitem în alte conturi, fiind bani de la stat și fiind virați pentru acest scop. (…) Sperăm ca banii să ajungă la dumneavoastră cât mai curând, iar asta începând chiar de la începutul săptămânii viitoare!”, a declarat un oficial în timpul conferinței de presă de la Ministerul Muncii.

Când vor intra primii bani din șomajul tehnic?
Când vor intra primii bani din șomajul tehnic?

Greșelile angajatorilor când depun cereri pentru șomaj

„Angajatorii trebuie să urmărească foarte bine lista pe care o depun. După prima zi sunt câteva greșeli, din neatenție sau din lipsa cunoașterii ordonanței. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculează de la data suspendării contractului pe toată perioada stării de urgență. Se oferă 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendării contractului notificat în REVISAL”
Victor Picu (Sursa: Digi 24)

Urmăriți Playtech.ro și pe