05 iul. 2024 | 17:39

Când intră pensiile pe card în iulie 2024. Pe ce dată se fac plățile, anunț pentru toți pensionarii din România

News
Când intră pensiile pe card în iulie 2024. Pe ce dată se fac plățile, anunț pentru toți pensionarii din România

Pensionarii au parte de vești bune cu privire la pensiile pe luna iulie 2024. Pentru unii dintre ei, banii vor veni mai devreme decât data trecută în calendar. Iată pe ce dată se fac plățile.

Când intră pensiile pe card sau la poștă în iulie 2024

În luna iulie, pensionarii care primesc pensiile pe card vor beneficia de o schimbare și vor încasa banii cu câteva zile mai devreme decât de obicei. Mai exact, este vorba despre jumătate dintre seniorii din România, 2.500.000 aflați în această situație. Restul își primesc  banii de la poștaș

Când intră pensia pe card în iulie 2024 sau la poștă. Pensionarii care primesc banii pe card vor încasa pensiile pe 12 iulie, deoarece 13 și 14 sunt zile de weekend. Astfel. Casa de Pensii (CNPP) a decis ca toate pensiile să fie virate mai devreme. Cei care iau banii prin Poșta Română vor avea fondurile disponibile între 2 și 10 iulie, conform programului obișnuit de distribuire.

Cum pot primi pensionarii banii pe card

Pentru a beneficia de pensia virată pe card, pensionarii trebuie să deschidă un cont curent personal la o instituție financiar-bancară. Acest proces poate fi realizat fie de către pensionar, fie de reprezentantul său legal, sau de un mandatar desemnat prin procură specială. Contul trebuie să fie deschis pe numele pensionarului sau al reprezentantului său legal.

După deschiderea contului, pensionarul trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii, însoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste documente pot fi trimise și prin poștă, în original, alături de o scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Când vor primi pensionarii plicurile cu deciziile de recalculare a pensiilor

Pensionarii din România vor primi pensii recalculate începând cu 1 septembrie, conform noii legi a pensiilor. Cele mai mari creșteri le vor primi persoanele care au stagii mai lungi de cotizare, respectiv mai mari de 25 de ani.

Deciziile de recalculare a pensiilor în baza Legii nr. 360/2023 vor fi transmise tuturor pensionarilor prin Poşta Română, în intervalul 15 – 31 august 2024, a anunţat Casa Naţională de Pensii Publice. Adeverințele cu pensiile recalculate vor ajunge cu doar două săptămâni înainte ca pensiile mărite să fie virate beneficiarilor.

Data inițială anunțată pentru trimiterea deciziilior cu pensiile recalculate a fost finalul lunii mai, însă, termenul nu a fost respectat.

Pensionarii care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani nu vor primi pensii mărite de la 1 septembrie. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
S-a DEZBRĂCAT în fața tuturor! Iulia Vântur și Salman Khan n-au mai fost VĂZUȚI niciodată AȘA
Stirile PROTV
TAROM și-a anulat brusc aproape toate cursele programate luni, 8 iulie, după ce echipajele s-au declarat „inapte de zbor”
EVZ.ro
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Digisport.ro
FOTO Discurs cu lacrimi în ochi pe teren la Wimbledon, în ziua atacului ”horror” al rușilor
PRO TV
“E dezastru, nu ai cum să intri în apă!” Imaginile cu marea plină de alge la Năvodari au stârnit imaginația tik-tokerilor: “Intri om, ieși Shrek!”
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
BZI.ro
CRBL și-a scos iubita tinerică la Neversea! Cum s-a putut comporta artistul
Spynews.ro
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
Anamaria Prodan, cea mai FIERBINTE apariție a verii. Sânii jucăuși NU au vrut să stea cuminţi deloc
Ego.ro
FOTO HOT! Mădălina Ghenea A ARĂTAT TOT la un eveniment. Uite în ce rochie DECUPATĂ a venit îmbrăcată!
Parteneri
S-au afișat rezultatele la Bacalaureat. Ce note s-au obținut
Redactia.ro
Sabina Poppaea, femeia pentru care împăratul Nero și-a ucis propria mamă. „Înfăţişarea ei arată cuminţenie, dar faptele, dezmăţ”
Click.ro
Gina Pistol, APARIȚIA verii: N-a mai fost VĂZUTĂ niciodată AȘA! Imagini VIRALE pe net
Vocea.biz
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă un criminal în serie. Poliția încă nu știe exact câte victime are
Digi24
Geanina de la Insula Iubirii, de nerecunoscut! A devenit mamă și e schimbată total! FOTO
Unica.ro
Fără BAC la facultate. Lista universităților
EVZ.ro
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Spynews
Se schimbă iar Codul Rutier. Guvernul a dat ordin. Cine rămâne garantat fără permis
Capital.ro
Vin zile cu peste 40 de grade Celsius la umbră, în România. Cum folosim corect aerul condiționat pe caniculă, ca să nu ne îmbolnăvim
Antena 3
El a plecat de acasă și a renunțat la verighetă. Gestul făcut de vedetă e dovada clară că divorțează. Artista suferă cumplit: „Sunt mai slabă ca niciodată”
Avantaje
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Mediaflux
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Spynews.ro
Testul IQ al zilei. Corectează 2 + 0 = 18, în doar câteva secunde
Realitatea.net
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și cum arată modelul de cerere
Antena 1
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro