Când intră în vigoare noua Lege a Pensiilor. Milioane de români vor beneficia de pe urma ei

Când intră în vigoare noua Lege a Pensiilor. Milioane de români vor beneficia de pe urma ei
Când intră în vigoare noua Lege a Pensiilor

Se anunță vești bune pentru milioane de români. Noua Lege a Pensiilor, care prevede că valoarea punctului de pensie și pensia minimă să crească față de nivelul actual, se grăbește să intre în vigoare.

Când intră în vigoare noua Lege a Pensiilor

Noua Lege a Pensiilor, care prevede că valoarea punctului de pensie și pensia minimă să crească față de nivelul actual, intră în vigoare în mai puțin de două săptămâni. Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, din data de 1 septembre 2019, încheind cu 1 septembrie 2021. Valoarea punctului de pensie va crește cu 15% și va ajunge să fie de 1.265 lei, în prezent fiind de 1.100 de lei.

Când intră în vigoare noua Lege a Pensiilor. Milioane de români beneficia de pe urma ei
Noua Lege a Pensiilor prevede că valoarea punctului de pensie și pensia minimă să crească față de nivelul actual

Majorarea a fost prevăzută de anul trecut, în OUG nr. 114/2018 și, de asemenea, este prevăzută și de noua reglementare a pensiilor, prin Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii. De menționat este că anul viitor, tot de la data de 1 septembrie, punctul de pensie va fi majorat, dar de această dată creșterea va fi substanțială, adică de la 1.265 de lei va ajunge la 1.775 de lei. În 2021, aceeași dată, punctul de pensie va mai crește cu 100 de lei, ajungând la 1.875 de lei.

Modificări ce privesc pensionarii din sistemul public și din cel militar

De precizat este că, dacă pensiile pe care le primesc sunt extrem de mici, atât bâtrânii din sistemul public, cât și din cel militar, se pot bucura de o indemnizație socială pentru pensionari. Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr.6/2019, se pot bucura de „ pot beneficia de “indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari”, conform avocatnet.ro. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI