01 feb. 2024 | 08:05

Când intră banii pe carduri pentru voucherele de alimente. Programul a fost modificat și va dura până în 2027

News
Când intră banii pe carduri pentru voucherele de alimente. Programul a fost modificat și va dura până în 2027
Când intră banii pe carduri pentru voucherele de alimente. Programul a fost modificat și va dura până în 2027

Vești bune pentru românii care primesc ajutor din partea statului. S-a modificat programul privind ajutorul de alimente atât din punct de vedere al plafonului, cât și durata acestuia, prelungită la 2027. Autoritățile au anunțat și data la care vor intra pe card banii.

S-a schimbat programul de vouchere pentru alimente

Guvernul a dat undă verde implementării unui sprijin material pentru categoriile defavorizate în perioada 2024-2027, conform anunțului făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

În cadrul unei hotărâri adoptate, Executivul a aprobat mecanismul de implementare pentru acordarea sprijinului material în următorii trei ani, destinat anumitor categorii vulnerabile precum pensionari și persoane cu dizabilități. Plafonul maxim de venituri până la care o persoană poate beneficia de tichete sociale electronice pentru alimente și mese calde a fost majorat la 2.000 de lei, față de 1.700 de lei în anul precedent.

În prezent, valoarea nominală a unui tichet este de 250 de lei și este acordat o dată la două luni. Suma respectivă poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de alimente și mese calde, având o perioadă de valabilitate de 12 luni de la data fiecărei alimentări.

Mihai Constantin a subliniat că familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei, precum și persoanele fără adăpost sunt eligibile pentru acest tichet.

De asemenea, se extinde dreptul la tichete sociale electronice și pentru familiile și persoanele care au beneficiat de ajutorul de incluziune în conformitate cu prevederile Legii 196/2016.

Când intră pe card voucherele de alimente

Guvernul României, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Mihai Constantin, a luat decizia de a implementa un mecanism de sprijin material destinat persoanelor defavorizate pentru intervalul 2024-2027. Această inițiativă reprezintă un pas important în asigurarea susținerii pentru categoriile vulnerabile ale populației.

Conform anunțului oficial, prima tranșă de sprijin financiar va fi distribuită începând cu anul 2024, cu data exactă a creditării pe cardurile destinate alimentelor. Măsura are ca scop principal ameliorarea condițiilor de trai ale celor aflați în situații dificile, oferindu-le suportul necesar pentru a face față provocărilor financiare.

Află și: Valoarea tichetelor de masă pentru donatorii de sânge a crescut în 2024. Centrele de transfuzii din ţară au fost pline

Într-o altă dezvăluire recentă, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a informat că prima tranșă de vouchere sociale pentru anul curent va fi alocată în a doua jumătate a lunii februarie. Această informație vine în contextul unei actualizări a bazei de date, unde venitul eligibil pentru a beneficia de aceste vouchere a fost majorat la 2.000 de lei pentru persoanele considerate beneficiare.

”Primele alimentări ale acestor tichete electronice pentru anul 2024 se vor face în următoarele săptămâni, la jumătatea lunii februarie, după ce, împreună cu autorităţile acreditate şi cu autorităţile locale, se va face un nou inventar al persoanelor beneficiare de acest program, având în vedere că plafonul, menţionez încă o dată, a fost ridicat pentru anul în curs la 2.000 de lei”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Categoriile de beneficiari ai cardurilor de alimente sunt:

a) Pensionarii cu venituri nete lunare sub 1.500 lei;

b) Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete sub 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin doi copii, cu venituri pe membru de familie sub 600 lei;

d) Familiile monoparentale cu venituri pe membru sub 600 lei;

e) Familiile beneficiare de ajutor social conform Legii nr. 416/2001;

f) Persoanele fără adăpost.

Se dau vouchere de formare profesională

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus o veste îmbucurătoare pentru tinerii din România prin anunțul introducerii unui program inovator de vouchere de formare profesională. În cadrul unui interviu acordat Antena 3 CNN, ministrul a detaliat eforturile intense ale Guvernului în vederea implementării acestui program, care are scopul de a sprijini dezvoltarea competențelor tinerilor pentru a le facilita integrarea pe piața muncii.

Potrivit declarațiilor ministrului, noul program de vouchere, denumit „Cupoane pentru formare profesională”, va oferi tinerilor posibilitatea de a accesa sume semnificative pentru a-și dezvolta abilitățile necesare în diverse domenii profesionale. Aceste vouchere vor acoperi costurile cursurilor de formare profesională acreditate, cu sume cuprinse între 2.420,19 RON și un maxim de 9.617,62 RON.

Scopul generozității acestor vouchere este de a sprijini tinerii în obținerea de competențe digitale, lingvistice și abilități verzi, ținând cont de cerințele actuale ale pieței muncii și promovând o adaptare eficientă la noile provocări ale mediului profesional.

Citește și: Alimentele care se vor scumpi de la 1 februarie în Lidl, Kaufland și alte magazine. Prețurile vor crește rapid

Ministrul Bucura Oprescu a subliniat importanța continuării educației și formării profesionale în rândul angajaților români, evidențiind că investiția în dezvoltarea abilităților acestora este crucială pentru stimularea creșterii economice și pentru îmbunătățirea nivelului de trai al populației.

Procedura de accesare a voucherele presupune înscrierea tinerilor în programele de formare profesională acreditate, iar Guvernul va suporta în mare parte costurile acestora, asigurând un ajutor care nu va depăși 50% din valoarea totală a programului. Astfel, acest program reprezintă nu doar o oportunitate financiară pentru tineri, ci și o inițiativă guvernamentală menită să stimuleze și să susțină dezvoltarea resurselor umane într-un mod echitabil și eficient.

PlaySport
Cea mai frumoasă femeie din lume, vacanță fără fotbalistul român care i-a devenit soț! Cât de departe pleacă
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Cetățeanul turc acuzat că a ucis o femeie și i-a aruncat trupul lângă A1 și-a recunoscut fapta. Ce le-a spus polițiștilor
Cancan.ro
UPS! Andreea Bălan l-a stimulat pe iubit, în fața tuturor! Sarmanul iubit nu a putut ascunde...
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”
Romania TV
Theo Rose ŞI-A ÎNŞELAT IUBITUL! Vedeta a recunoscut tot: "Cred că se întâmplă în viața tuturor. A fost dureros!"
Capital.ro
A murit un celebru designer din România. Dumnezeu să te ţină în braţele Sale!
EVZ.ro
Vești mari de la ANM. Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște
Adevarul
O pisică gestantă a venit singură la ușa spitalului. Medicii veterinari au ajutat-o să nască VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
Un angajat IKEA România, cercetat. „Schema” prin care a furat 440.000 de lei
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce se întâmplă când apeși tasta 6 la bancomat. Secretul pe care puțini îl știu
Redactia.ro
Irina Deleanu a acceptat să vorbească despre avansurile primite: "Dincolo de 'carcasă', mai e și altceva!"
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot muri, că va fi război nuclear în Europa”
Digi24
ANALIZĂ. Cine pleacă la oaste și ce șanse ai să lupți în prima linie dacă ne pune Putin gând rău și se sună mobilizarea generală
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Rețetă de post din Transilvania. Fasole cu paprika și ardei copți
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Stăpânii de CÂINI au interzis să facă asta. Toți iubitorii patrupedelor trebuie să respecte lista
Capital.ro
Dimineața sau seara | Cel mai propice moment al zilei pentru a face sport
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
HALEP l-a DAT AFARĂ! E SCANDAL din NOU! Nimeni nu se aștepta
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O mai știi pe Tatiana Final Boss? Cum arată tânăra celebră pe TikTok, după ce a slăbit radical
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro