Când se pot redeschide hotelurile din România. Decizia anunțată acum de Ludovic Orban

Când se pot redeschide hotelurile din România. Decizia anunțată acum de Ludovic Orban
Când se pot redeschide hotelurile din România. Decizia anunțată acum de Ludovic Orban. Sursa foto: fanatik.ro

Ludovic Orban, premierul României, a declarat miercuri că activitatea hotelieră ar putea fi reluată în lunile iulie-august, cu respectarea anumitor reguli stricte. Regulile vor fi adoptate înainte de eliminarea restricțiilor, respectiv pe 15 mai.

Când se pot redeschide hotelurile din România. Decizia anunțată acum de Ludovic Orban

Hotelurile ar putea fi redeschise de abia în lunile iulie-august. Cei ce se vor caza în unitățile hoteliere vor trebui să respecte anumite reguli, reguli ce vor fi anunțate de către autorități înainte de relaxarea restricțiilor de circulație, până în data de 15 mai.

Nu văd vreo restricție în ceea ce privește activitatea de cazare în hoteluri, pensiuni, cu stabilirea unui set de reguli. INSP și alte entități sunt implicate în adoptarea unor protocoale, a unor reguli care trebuie respectate. Le vom adopta înainte de eliminarea restrcițiilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Mall-urile rămân închise după data de 15 mai
Mall-urile rămân închise după data de 15 mai

Restaurantele rămân închise

Ludovic Orban a mai precizat că, deși hotelurile ar putea fi redeschise, restaurantele vor rămâne în continuare închise.

Activitatea hotelieră, cu anumite reguli, poate să pornească. Activitatea restaurantelor prezintă un risc mare de transmitere. Nu poți să porți mască, distanța dintre mese e mică, puține restaurante au spații separate și se adună lume destul de multă. Facem o analiză privitoare la restaurante, dar în prima fază e puțin probabil reluarea activității în restaurante”, a mai declarat Ludovic Orban.

Nici mall-urile nu vor fi redeschise

Potrivit unor surse politice, în ședința conducerii PNL de marți, premierul Ludovic Orban le-a comunicat liderilor PNL câteva dintre măsurile pe care Guvernul urmeayă să le anunțe. Ludovic Orban a preciyat că va fi doar o „ușoară relaxare” a restricțiilor.

Astfel, odată de ridicarea restricțiilor de circulație în afara locuinței, după 15 mai, este posibil să se redeschidă frizeriile, saloanele de înfrumusețare, cabinetele stomatologice, precum și parcurile și spațiile comerciale care au intrare din stradă, în așa fel încât să se evite aglomerațiile la interior. De asemenea, vor rămâne închise mall-urile. Autoritățile consideră că în asemenea locuri măsurile de distanțare socială ar fi dificil de respectat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI