S-a anunțat când încep Rabla Clasic și Rabla Plus pentru producători 2023. Tot ce trebuie să ştii despre înscriere a fost făcut public de către Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Programul începe mai devreme decât crezi.
Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat când încep Rabla Clasic și Rabla Plus pentru producători 2023.
Sesiunea de înscriere a producătorilor în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus va avea loc peste câteva zile.
Astfel, AFM anunță, într-un comunicat de presă transmis vineri, că organizează sesiune de înscriere în vederea validării solicitanţilor producători, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier care nu poluează şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024, în perioada 1-18 august.
De asemenea, listele producătorilor validaţi în cadrul celor două programe vor fi publicate pe site-ul AFM.
Pe de altă parte, ministrul mediului, Mircea Fechet a informat la Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului ”Reciclăm în România”, că începând de luni, 31 iulie, orele 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate, respectiv Rabla Local.
De asemenea, bugetul programului Rbla Local este de 240 de milioane de lei, iar obiectivul angajat prin PNRR este ca în viitorii 3 ani peste 250.000 de autovehicule maivechi de peste 15 ani să iasă din circulaţie, prin valorificare.
”Sunt convins că interesul cetăţenilor în de a-şi casa un autovehicul mai vechi de 15 ani, fără a avea obligaţia de a achiziţiona un autovehicul nou în schimb, va fi unul extrem de mare, la fel ca în cazul celorlalte programe de reînnoire a parcului auto pe care le derulăm prin Administraţia Fondului pentru Mediu”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Ministrul a mai precizat că mai bine de 500 de primării s-au îmscris în programul Rabla Local şi că fiecare proprietar care va aplica la program va primi 3.000 de lei în schimbul casării autovehiculului vechi.
”Proprietarii de maşini vor primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant. Din suma de 3.000 lei, 2.400 lei sunt alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local)”, a mai spus Mircea Fechet.
Cei care vor să își dea mașina veche la casat contra 3000 de lei trebuie să știe că înscrierea este limitată, respectiv până la 31 august, orele 16:30.