18 apr. 2023 | 11:40

Când este următoarea vacanţă şcolară în 2023. Veşti proaste pentru elevi

Educație
Când este următoarea vacanţă şcolară în 2023. Veşti proaste pentru elevi
Când este următoarea vacanţă şcolară în 2023

Elevii din învățământul preuniversitar revin în bănci miercuri, 19 aprilie, după vacanța de Paște. Aceasta a început vineri 7 aprilie 2023 și se încheie marți, 18 aprilie 2023, cuprinzând atât Paștele Catolic, cât și cel ortodox. După reluarea cursurilor, elevii vor începe al cincilea modul al anului școlar. Când vor avea următoarea vacanță.

Când este următoarea vacanţă şcolară în 2023

Elevii români se întorc la școală miercuri, 19 aprilie, din vacanța de primăvară, care a cuprins atât Paștele Catolic, cât și Paștele Ortodox. După reluarea cursurilor, aceștia vor începe al cincilea modul al anului școlar și nu vor mai avea nicio altă vacanță până la finalul anului.

Prin urmare, școlarii vor merge la cursuri începând de miercuri, 19 aprilie, și până vineri, 16 iunie 2023. Vacanța de vară începe sâmbătă, 17 iunie 2023, și va dura până duminică, 3 septembrie 2023.

Când vor încheia cursurile anii terminali

Și în acest an școlar, clasele a VIII-a vor avea regim special. Potrivit calendarului Evaluării Naționale 2023, elevii acestora vor termina mai devreme cursurile, pe data de 9 iunie 2023.

Pentru elevii de liceu din clasele a XII-a, anul școlar va sfârșit mai devreme, pe 2 iunie 2023, având în vedere că aceștia vor susține examenul de Bacalaureat. Probele vor începe pe 12 iunie 2023. Elevii care participă la olimpiadele școlare vor susține o sesiune specială a Bac-lui în 2023, care începe pe 15 mai.

În cazul elevilor de liceu care urmează un profil tehnologic și pentru cei din învățământul postliceal, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 23 iunie 2023.

Când e vacanța de Paște în 2024

Ministerul Educației a publicat în data de 10 martie calendarul anului școlar 2023-2024 şi, potrivit acestuia, vacanța de primăvară din 2024 va include perioada sărbătorilor pascale. În proiectul iniţial, Ministerul Educaţiei a renunțat la vacanţa de Paşte şi o înlocuise cu o vacanţă de primăvară, în perioada 13-21 aprilie 2024.

Ulterior, potrivit Ordinului semnat de ministrul Ligia Deca şi care urmează a fi publicat în Monitorul Oficial, în anul şcolar 2023-2024 va exista o vacanță de Paștele ortodox (5 mai 2024), care va începe pe 27 aprilie 2024 şi va lua sfârșit pe 7 mai 2024. Paștele catolic va fi, în 2024, pe 31 martie, dar elevii vor veni normal la școală înainte și după weekendul pascal.

Citește și: Ministrul Educației, despre data la care se va susține examenul de admitere organizat de fiecare liceu în parte. Informațiile obligatorii pe care trebuie să le știe elevii de gimnaziu

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro