Când devin vinetele nesănătoase pentru consumul uman, de fapt. Nu mai repeta aceste greșeli
Vinetele sunt legume foarte populare, pe care gospodinele din întreaga lume le includ în orice, de la musacaua grecească și baba ghanoush din Orientul Mijlociu, până la parmigiana din Italia și ratatouille din Franța. În țara noastră, cea mai cunoscută rețetă este salata de vinete. Iar dacă mai pui și ceapă roșie, devine deliciul suprem pentru papilele gustative! Doar că această legumă lunguiață poate deveni periculoasă pentru consum.
Ce nu ți-a spus nimeni despre vinete
Multe rețete cu vinete necesită sărarea și clătirea legumelor, pentru a scoate orice sucuri amare, dar acest lucru nu ar trebui să fie necesar dacă sunt proaspete. Dacă semințele sunt prea definite sau se simt tari, vinetele pot fi vechi și trebuie sărate. Totuși, vinetele devin adevărate bombe calorice din cauza unei greșeli pe care o faci atunci când le prepari.
Vinetele sunt un aliment delicios, bogate în nutrienți. Fie că sunt folosite cu un sos gros pentru paste sau preparate italiene, coapte, umplute cu brânză sau pur și simplu prăjite, acestea sunt o legumă satisfăcătoare pe care o poți găsi în majoritatea magazinelor alimentare, pe tot parcursul anului. Însă, poți să strici frumusețe de rețetă prăjindu-le într-o baie de ulei, după ce le-ai trecut prin făină și ou, sau dacă le combini cu maioneză.
Aceste legume pot deveni periculoase pentru consum
Gătitul vinetelor nu necesită mult ulei, așa că nu trebuie să le scalzi în multă grăsime. Puțină lume știe că aceste legume sunt ca un burete. Ele absorb orice ingredient pe care îl adaugi. Echilibrul este cheia, deci nici prea mult, nici prea puțin.
În loc să adaugi ulei în tigaie, unge vinetele cu puțin unt când le coci pe grătar, faci rulouri și feluri de mâncare similare. Vei avea un control mult mai mare asupra cantității totale de ulei pe care o folosești.
„Dacă faci ratatouille, rumenește vinetele într-o linguriță de ulei fierbinte, pentru a crea o prăjire bună. Acoperirea lor cu pesmet ajută, de asemenea, la prevenirea acestei probleme”, a dezvăluit un expert culinar, pentru Allrecipes.
Cum se prepară vinetele
Feliază vinetele și presară uniform sare. Transferă legumele într-o strecurătoare și lasă deoparte timp de 30 de minute, pentru a se scurge sucul amar din ele. Pune strecurătoarea peste un castron mare sau într-o chiuvetă. Clătește cu grijă fiecare bucată de vânătă sub apă rece, asigurându-te că îndepărtezi toată sarea. Transferă bucățile de vinete clătite pe o suprafață de lucru curată și usucă-le cu un prosop de hârtie. Gătește-le dupa cum dorești.
Când mergi la magazin să cumperi vinete, uită-te la cele cu piele netedă și strălucitoare, uniformă chiar. Pentru a verifica dacă o vânătă este coaptă, stoarce-o ușor.
Cu ce merg vinetele?
Arome: usturoi, ardei iute, ceapă, busuioc, mentă, chimen, ătrunjel, coriandru, oregano, iar în materie de ingrediente: brânzeturi haloumi, parmezan și mozzarella, hamsii, măsline, roșii, ouă, carne de vită, miel, tahini, iaurt, suc de lămâie, măsline și ulei de măsline.