Când are loc repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a în licee. Cum se face verificarea

Repartizarea pe licee a elevilor din clasa a VIII-a

Elevii care abia au terminat gimnaziul urmează să își facă loc pentru un nou drum. Alegerea unui liceu este una foarte importantă, astfel că majoritatea se consultă cu dirigintele și părinții pentru a găsi cea mai bună opțiune.

Repartizarea absolvenților de clasa a VIII-a în licee

Elevii care abia au terminat ciclul gimnazial urmează să susțină săptămâna viitoare probele scrise la limba și literatura română și la matematică. Calendarul de admitere la liceu în anul 2019, publicat de către Ministerul Educației, arată că repartizarea computerizată la liceu va urma să aibă loc pe 12 iulie. Absolvenții din clasele a VIII-a vor avea de ales la ce liceu doresc să meargă, în ordinea aleasă de ei. Procedura aceasata este valabilă și pentru elevii care doresc să se înscrie la un liceu din alt județ/municipiu.

Recomandarea Ministerului Educației pentru părinți și elevi este ca aceștia să completeze fișa cu un număr suficient de licee. De asemenea, media de la capacitate trebuie și ea să fie luată în calcul. Rezultatele de la capacitate vor urma să fie afișate în data de 29 iulie. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat recent lista cu centrele unde elevii clasei a VIII-a vor susține examenul de capacitate. Cele mai multe centre sunt în sectorul 2, cu totalul de 43 de unități de învățământ. În sectorul 1 vor fi 41 de centre de examen, sectorul 3 are 35 de școli la dispoziție, sectorul 6 are 32 de centre, în sectorul 4 vor fi 28, iar în sectorul 5 cele mai puține, 27 de centre.

Repartizarea pe licee a absolvenților de gimnaziu
Repartizarea pe licee a absolvenților de gimnaziu

Evaluare Națională 2019

3 – 7 iunie înscrierea pentru a susține examenul de Evaluare Națională 2019
3 – 7 iulie are loc completarea fișelor de înscriere la liceu cu opțiunile alese de elevii absolvenți ai claselor a VIII-a
4 – 8 iulie elevii și părinții verifică fișele de înscriere la liceu, precum și eventualele greșeli din baza de date computerizată
12 iulie are loc repartizarea computerizată la liceu a elevilor din clasa a VIII-a

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI