Când afișează edu.ro rezultatele la Evaluarea Națională 2019

Evaluare Națională 2019. Subiecte pentru Limba și literatura maternă

Elevii care au absolvit clasele gimnaziale au susținut, vineri, 21 iunie, ultima probă de la Evaluarea Națională 2019, cea la Limba și Literatura Maternă. A fost o săptămână plină pentru ei, iar examenele din acest an n-au fost lipsite de incidente.

Elevii claselor a VIII-a au susținut, vineri, ultima probă a Evaluării Naționale din acest an, cea la Limba și Literatura Maternă. Probele scrise au debutat marți cu proba la Limba și Literatura Română, a urmat Matematica și apoi ultima probă scrisă.

Elevii care au susținut proba la Limba și Literatura Maternă au intrat în sala de examen la ora 9:00 dimineața, iar timpul de rezolvare pentru subiecte a fost de două ore. La fel ca la precedentele probe, ei nu au avut voie în sala de examen cu telefoane sau alte materiale de pe care ar fi putut să copieze.

Ce incidente au avul loc la Evaluarea Națională 2019

Examenele din acest an nu au fot lipsite de incidente. Un absolvent de clasa a VIII-a din București a fost prins asupra lui cu telefonul și a fost eliminat din examen. S-a întâmplat în Capitală, în timpul probei de la Matematică.

De asemenea, zilele trecute, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, le cerea elevilor să nu o mai întrebe despre subiectele care vor fi date, pentru că nu le va divulga niciodată. Totodată, le atrăgea atenția elevilor că i-au scris cu greșeli ortografice, dar chiar Ecaterina Andronescu a făcut o greșeală atunci când a transmis mesajul.

”Dragii mei absovenţi de gimnaziu, sper că aţi avut o zi uşoară, o zi în care aţi dat primul examen din viaţa voastră la o disciplină importantă pentru fiecare dintre noi, limba şi literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătaţi că ştiţi carte şi, de asemenea, că puteţi să fiţi creativi cu ceea ce aţi învăţat. (…) Foarte mulţi dintre voi mi-aţi trimis mesaje şi în aceste mesaje mi-aţi cerut să vă spun subiectele. Nu mai îmi scrieţi mesaje cu această cerinţă, pentru că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta şi nici nu-l voi face niciodată. În acelaşi timp, când scrieţi mesaje, fiţi atenţi să nu mai faceţi greşeli de ortografie, pentru că asta mă supără şi supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voştri de limba şi literatura română”
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației

Ecaterina Andronescu vrea manual unic

Când vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2019

După încheierea probei la Limba și Literatura Maternă, elevii pot răsufla ușurați. Urmează câteva zile în care se pot relaxa după perioada de examene, în așteptarea rezultatelor. Există, însă, și excepții.

Ministerul Educației informa că, la solicitarea comisiilor județene/comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afișare a rezultatelor.

Calendarul oficial prevede, însă, termene clare:

  • 25 iunie 2019 Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
  • 25 iunie 2019 Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
  • 26-28 iunie 2019 Soluționarea contestațiilor
  • 29 iunie 2019 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI