Când a fost cerută, de fapt, Simona Halep de soție. Am aflat adevărul: ”Totul a fost ținut strict secret” EXCLUSIV

Când a fost cerută, de fapt, Simona Halep de soție. Am aflat adevărul: ”Totul a fost ținut strict secret” EXCLUSIV
Când a fost cerută, de fapt, Simona Halep de soție. Am aflat adevărul: ”Totul a fost ținut strict secret” EXCLUSIV

Simona Halep va îmbrăca rochia albă de mireasă şi va intra în Biserică, chiar dacă viitorul ei mire are la activ două căsătorii eşuate deja.

Când a fost cerută, de fapt, Simona Halep de soție

 „Biserica Ortodoxă binecuvântează până la trei căsătorii, cu tot ceremonialul religios prevăzut de canoane. Ea nu face mofturi şi nici nu aruncă cu piatra după cel ce greşeşte din motive care poate nu ţin direct de cel în cauză!”

Ceea ce era de aşteptat până la urmă s-a petrecut! Iar marea întrebare a primit şi răspunsul mult aşteptat: Simona Halep se mărită, cel mai probabil la toamnă!

Cea mai mare jucătoare româncă de tenis, Simona Halep, 29 de ani, a făcut joi publică fotografia în care poartă pe mâna stângă inelul de logodnă primit de la iubitul ei Toni Iuruc, 42 de ani.

Impact.ro a încercat să afle unde va fi celebrată nunta anului şi care vor fi detaliile ceremoniei religioase, în condiţiile în care viitorul mire a mai fost căsătorit de două ori până acum.

Părintele Iulian Săftescu, parohul Bisericii “Sf. Gheorghe” din Constanţa, acolo unde este enoriaşă Simona Halep, spune că lui nu i-a adus nimeni la cunoştinţă marea veste.

“Ne bucurăm pentru Simona, dar la noi nu a ajuns încă nimic oficial. Şi tare mă tem, vă spun sincer, că nunta nu se va face la malul mării.

Fiindcă din câte ştiu, ginerele are locuinţa în Bucureşti şi cel mai probabil acolo sunt cele mai mari şanse. Sigur, că dacă se vor schimba lucrurile, suntem mai mult decât încântaţi să oficiem cermonialul religios”, a declarat preotul pentru impact.ro.

Ce spune Biserica despre căsătoria religioasă

Pe de altă parte, în ciuda celor două mariaje anterioare ale mirelui, ambele eşuate, ceremonialul religios va fi neschimbat. Şi asta fiindcă potrivit canoanelor Bisericii Ortodoxe Române, orice credincios se poate căsători religios de maxim trei ori.

“Nu există nici un impediment pentru viitorii miri şi vor primi întreg ceremonialul religios, ca la carte. Adică alai de preoţi, rugăciuni de binecuvântare, cu un plus pentru viitoarea mămică, cu cununii pe cap, conform normelor canonice.

Dacă vreunul dintre ei ar fi eşuat în trei căsătorii, atunci am fi avut o problemă, fiindcă Biserica noastră nu permite mai mult de trei căsătorii. Biserica Ortodoxă binecuvântează până la trei căsătorii, cu tot ceremonialul religios prevăzut de canoane.

Ea nu face mofturi şi nici nu aruncă cu piatra după cel ce greşeşte din motive care poate nu ţin direct de el! Toată lumea trebuie să ştie că prima căsătorie e cununia autentică, aşa cum va fi şi în cazul Simonei.

La a doua şi a treia căsătorie se mai oferă o şansă, tocmai pentru a evita căderea în păcat, fiindcă uneori viaţa te pune în faţa unor situaţii mai aparte. Dar altfel, viitorii miri se vor bucura de efectele întregului ceremonial”, a declarat pentru impact.ro un reprezentant al BOR care nu a dorit să îşi divulge identitatea.

El a adăugat că dacă mirii vor cere, anumite pasaje din cadrul ceremoniei bisericeşti, dar şi anumite rugăciuni vor putea fi făcute şi în aromână.

Am aflat adevărul: ”Totul a fost ținut strict secret”

Simona fusese cerută în căsătorie de Toni Iuruc încă din 2019, când a şi avut loc, la un club din Mamaia, o petrecere de aşa zisă anunţare publică a intenţiei viitorului mire.

„Totul a fost ținut strict secret. În tradiția machidonilor , evenimentului de acest gen i se mai spune: «se dă semnul»”, au precizat atunci apropiaţii familiei Halep.

Viitorul ginere i-a oferit inelul de logodnă Simonei, iar apoi, potrivit tradiţiei aromânilor, a cerut-o ca soție de la tatăl acesteia, Stere Halep.

Nunta fusese stabilită, se mai spunea atunci pentru toamna anului 2020, dar pandemia de COVID-19 a dat tuturor planurile peste cap. Ca atare, totul s-a amânat cel mai probabil pentru această toamnă, când urmează a fi organizat un eveniment cu totul fastuos, în care vor fi aşteptaţi sute de invitaţi şi unde vor fi respectate integral tradițiile machedonilor.

În acest moment, numărul nuntaşilor nu poate depăşi 200, în aer liber sau în spaţii închise, dar dacă toţi nuntaşi sunt vaccinaţi, atunci condiţiile de participare se schimbă mult în bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI