Caz ca în filme. Traficant de droguri devenit polițist și șef de post într-o comună din Iași. Iubirea pasională l-a dat de gol

Caz ca în filme. Traficant de droguri devenit polițist și șef de post într-o comună din Iași. Iubirea pasională l-a dat de gol

Un caz demn de filmele de la Hollywood s-a petrecut în județul Vaslui, unde un traficant de droguri a ajuns șef de post în Poliție. Bărbatul a fost dat de gol de iubita sa, care obișnuia să consume stupefiante. Cazul scoate la iveală problemele cu care se confruntă Poliția Română.

Cristian Danu (37 de ani) a fost arestat și pus sub acuzare pentru introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc. Bărbatul, originar din județul Vaslui, a fost angajat în structurile IPJ Iași în 2016, deși se ocupa cu traficul de droguri de doi ani. El a reușit ulterior să ajungă șef de post în localitatea Răducăneni, județul Iași, scrie Adevărul.

Cristian Danu şi iubita lui Diana Lăcrămioara Muntean
Cristian Danu şi iubita lui Diana Lăcrămioara Muntean / FOTO Facebook via Adevarul

Porcurorii DIICOT de la Biroul Teritorial Iași au făcut o captură record în momentul în care l-au reținut pe Cristian Danu: aproape 12 kilograme de cannabis, 169 de grame de ketamină şi 100 de pastile de ecstasy.

Angajat pe vase de croazieră, traficant de droguri și șef de post

În perioada 2003-2011, bărbatul a lucrat pe mai multe vase de croazieră, unde a cunoscut-o pe Diana Lăcrămioara Muntean, care i-a devenit iubită. Pocurorii cred că cei doi au cunoscut mai multe persoane înstărite, care obișnuiau să consume droguri.

În 2014, cu 2 ani înainte de a intra în Poliție, Cristian Danu a început să cultive canabis, ajutat de un țăran din localitatea Deleni din judeţul Vaslui. Acesta avea grijă de culturi în momentele în care polițistul nu se putea ocupa de ele. Cantitaea de canabis recoltată în anul 2018 a fost atât de mare încât iubita bărbatului a închiriat un apartament în Iași special pentru a depozita drogurile care erau destinate vânzării.

Femeia mergea în cluburile de noapte, unde experimenta drogurile și le oferea clienților spre vânzare. Se pare că cei doi nu s-au mulțumit doar cu traficul de canabis. Cristian Danu a început să caute pe Darknet droguri mai tari pentru iubita lui și să comande ecstasy și ketamină.

Iubirea pasională l-a dat de gol

În cele din urmă, pasiunea pentru droguri a iubitei l-a dat de gol pe traficantul devenit șef de post în Poliție. Complicele bărbatului a fost prins de procurorii DIICOT și, speriat, a mărturisit tot. Acesta l-a chemat la domiciliul său pe șeful de post, unde ajunseseră drogurile comandate din străinătate și i-a înmânat coletul. Cristian Danu l-a desfăcut, a aruncat ambalajul în foc și a fost prins în flagrant în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie, în timp ce ieșea din casa complicelui său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI