15 nov. 2022 | 07:08

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 | Naționala României nu a mai participat de 24 de ani la un turneu final

Știri generale
Campionatul Mondial de Fotbal 2022 | Naționala României nu a mai participat de 24 de ani la un turneu final
Echipa națională a României nu s-a mai calificat de 24 de ani la un Campionat Mondial de Fotbal

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 începe pe data de 20 noiembrie. Va fi cel mai scump turneu final din istorie pentru că statul Qatar a investit în acest proiect 220 de miliarde de dolari. Competiția se va desfășura, din nou, fără naționala României. Se împlinesc 24 de ani de când „tricolorii” nu au mai jucat la o Cupă Mondială.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022, naționala României nu a mai participat la un turneu final de 24 de ani

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 este, cu siguranță, evenimentul anului în sportul mondial. Este prima ediție care nu se va desfășura vara, din cauza temperaturilor ridicate din Qatar, țara care organizează această competiție. Investițiile, în competiția care începe pe 20 noiembrie, au fost uriașe: 220 de miliarde de dolari. Gazdele au construit stadioane de lux, unul chiar în deșert, zeci de kilometri de infrastructură și chiar un oraș, cu gândul ca cele 64 de partide să se desfășoare pe un perimetru de doar 70 de kilometri. Toate meciurile vor putea fi urmărite în direct în România.

Din păcate, naționala României a ratat din nou calificarea. Se împlinesc 24 de ani de când „tricolorii” nu au mai fost la un turneu final. Ultima noastră prezență s-a înregistrat în anul 1998. Echipa pregătită atunci de Anghel Iordănescu a ajuns atunci până în „optimile de finală”. Ultimul meci a fost cel cu Croația pe care „tricolorii” l-au pierdut în urma unui gol marcat din penalty de Davor Suker.

Iată cum a arătat echipa de start a României în meciul cu Croația, din optimile CM 1998: Stelea – Petrescu, Ciobotariu, Popescu, Filipescu – Hagi, Gabi Popescu, Gâlcă, Dorinel Munteanu – Moldovan, Adi Ilie.

Naționala României a reușit cea mai bună performanță la un Campionat Mondial de Fotbal în anul 1994, când echipa antrenată tot de Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer, a jucat în sferturile de finală ale competiției. A pierdut, după executarea loviturilor de departajare, duelul cu Suedia.

În ultimii 20 de ani, prima reprezentativă a României a ajuns cel mai departe în preliminarii în 2002 și 2014, când calificarea a fost pierdută la baraj, în urma înfrângerilor cu Slovenia, respectiv Grecia.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Revoluție pe piața bateriilor auto. Tehnologia pe care o așteptau toți șoferii
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se plătesc câte 10.000 LEI de persoană. Decizia statului se aplică deja în România
Capital.ro
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație. Ajută la slăbit, iar magazinele au fost luate cu asalt
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSII „digitalizate”. CNPP se modernizează complet
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro