Campioanele la canotaj din Iași, care au reprezentat România la JO de la Tokyo, nu au fost așteptate nici măcar cu o floare: „Nu avem buget”

Campioanele la canotaj din Iași, care au reprezentat România la JO de la Tokyo, nu au fost așteptate nici măcar cu o floare:
Campioanele la canotaj din Iași, care au reprezentat România la JO de la Tokyo, nu au fost așteptate nici măcar cu o floare

Mădălina și Amalia Bereș s-au întorc acasă după încheierea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Din păcate, cele două campioane nu au fost așteptate nici măcar cu un buchet de flori la aeroport. Primarul comunei Mogoșești-Siret, Damian Butnariu, a spus că nu are buget pentru a le oferi flori.

Campioanele de la canotaj, înapoi în România

Frumoasele campioane de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au sosit în țară. Cele două sunt din comuna Mogoșești-Siret, însă Mădălina și Amalia Bereș nu au fost așteptate de autoritățile locale nici măcar cu un buchet de flori.

Toată România le-a felicitat și le-a urmărit evoluția la concursul de la Tokyo, dar când au ajuns în satul natal, nu le-a așteptat nimeni. Primarul comunei, Damian Butnariu, a spus că nu a avut buget loc pentru a le oferi flori celor două fete care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo anul 2020.

„M-am gândit să le premiez cumva pe cele două fete, care fac parte din comunitatea noastră, însă nu avem buget. Am încercat să găsim buget pentru două buchete de flori, însă nu s-a putut. Lucrurile sunt complicate. Suntem o comunitate foarte mică, săracă, abia ne descurcăm aici. Acum mă chinui să asfaltez un drum în comună.

Pe lângă faptul că nu sunt bani, sunt la mijloc și niște neînțelegeri politice. Tatăl lor face parte dintr-un grup politic rival. Când am putut, le-am premiat, chiar dacă și atunci m-am chinuit foarte mult. În 2016, când Mădălina s-a întors de la Rio, am declarat-o cetățean de onoare al comunei. Acum chiar nu se poate”, a declarat Damian Butnariu, primarul comunei Mogoșești-Siret.

Record mondial în etapa de recalificări

Mădălina și Amalia Bereș au revenit acasă după două săptămâni petrecute în Tokyo, acolo unde au participat la Jocurile Olimpice. Au participat în prima serie a concursului de canotaj în formula 8+1, unde au făcut performanța de a ieși pe locul 2, cu un timp de 6 minute și 9 secunde.

În etapa de recalificări, româncele noastre au reușit să scoată un record mondial de 5 minute și 52 de secunde, ocupând locul 1. Finala a fost un moment greu pentru Amalia și Mădălina.

„Poate că ne-am izbit de acest rezultat ca de un zid, mai ales după ce am scos recordul mondial și olimpic în recalificări. Nu pot să fiu decât mândră de echipa mea și de dăruirea cu care am muncit împreună. Există o vorbă: «Ce nu te omoară, te face mai puternic». Mă agăț de acest citat și sper spre un viitor mai strălucit”, a scris Amalia pe rețeaua de socializare.

Părinții celor două le-au susținut mereu și au fost singurii care le-au așteptat cu sufletul la gură acasă.

„Sper să treacă peste acest moment și să meargă mai departe. Noi le vom încuraja în continuare și o să le fim alături. Acesta a fost ghinionul lor, nu știu ce s-a întâmplat, de ce au ieșit pe locul 6”, a declarat Violeta Bereș, mama celor două sportive.