Calvarul unui tânăr de 27 de ani după ce a fost înțepat de această insectă. Români, aveți mare grijă!

Calvarul unui tânăr de 27 de ani după ce a fost înțepat de această insectă. Români, aveți mare grijă!
Calvarul unui tânăr de 27 de ani după ce a fost înțepat de această insectă. Români, aveți mare grijă!

Piciorul unui tânăr din Cambodgia s-a umflat, ajungând de cinci ori mai mare decât în mod normal, din cauza unei înțepături de țânțar care s-a infectat și nu a fost tratată vreme de 20 de ani.

Calvarul unui tânăr de 27 de ani după ce a fost înțepat de această insectă

Bong Thet, în vârstă de 27 de ani, a ajuns să se deplaseze cu mare dificultate, fiind nevoit să își târască acest picior infectat, notează Daily Mail.

Toate problemele tânărului au apărut după ce a fost infectat de un țânțar care avea numai șase ani. Din cauza mâncărimii puternice, acesta s-a scărpinat insistent și și-a provocat răni. Părinții săi au crezut că fiul lor s-a zgâriat în timp ce se juca pe-afară, așa că au ignorat problema. Apoi, pe piciorul lui au început să apară mici umflături, ce până la vârsta de 12 ani i-au cuprins tot membrul. Abia atunci părinții au realizat gravitatea problemei, dar nu au avut bani de tratamentele medicale.

Bong a spus că visa să devină fotbalist, dar nu și-a mai putut îndeplini visul din cauza problemelor de la picior. Acesta a fost nevoit să renunțe și la școală, pentru că nu se mai putea deplasa pe distanțe lungi, iar în rarele ocazii când reușea să ajungă, ceilalți copii îl tot hărțuiau.

Nu există leac

Dar piciorul lui a continuat să se umfle timp de peste 20 de ani, fără să consultat de vreun medic. Însă asta până la începutul acestei luni, când mai multe persoane i-au auzit povestea și au fost dispuși să-l ajute pe băiat. Astfel, o femeie de afaceri i-a donat 10 milioane de rieli cambodgiani ( echivalentul a 2.000 de euro), bani pe care tânărul i-a utilizat ca să își facă analiz medicale. Însă testele de sânge au indicat că Bong are filarioză limfatică, o boală cauzată de paraziți. Din păcate, pentru aceasta boală nu există niciun tratament, dar medicii i-au dat o serie de medicamente care să îi îmbunătățească starea. De asemenea, este una dintre principalele cauze ale dizabilității în lume, dar nu există încă niciun vaccin sau leac cunoscut pentru boală. Bong a fost descurajat când a aflat că boala era incurabilă, dar era totuși recunoscător oamenilor care i-au dat donații.

„Acest lucru îmi va face viața mai ușoară și știind că există oameni care au grijă de mine mă face să mă simt fericit”, a spus el. „Sunt foarte recunoscător pentru ei că au ajutat. Banii vor plăti pentru medicamente și alimente. Voi continua să iau medicamentele pe care mi le-au dat medicii, ceea ce îmi va face viața mai confortabilă.”, a spus Bong.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI