Călin Popescu Tăriceanu a primit cea mai neașteptată ofertă. Partidul care l-a vrut pe liste

Călin Popescu Tăriceanu a primit cea mai neașteptată ofertă. Partidul care l-a vrut pe liste
Călin Popescu Tăriceanu a primit cea mai neașteptată ofertă. Partidul care l-a vrut pe liste/ Foto: Inquam

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, după ședința Comitetului Public al PSD, că șefii grupului său politic au hotărât să nu facă alianțe cu alte formațiuni politice la alegerile parlamentare, o premieră pentru social-democrați. El a menționat însă că, după locale, vor fi negociate alianțe cu Pro România în consiliile locale și județene. Ciolacu l-a chemat și pe Călin Popescu Tăriceanu să candideze pe listele social-democraților la parlamentare, dar a refuzat pentru că este ”incorect politic”.

Călin Popescu Tăriceanu, ofertă de…refuzat. Partidul Social Democrat l-a vrut pe liste: „E incorect politic”

„Am discutat cu colegii mei în ceea ce privește alianțele politice și am luat hotărârea ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianță electorală pentru alegerile locale. Suntem adversari politici la locale și cu Pro România și cu ALDE și cu PPU-sl. Este o decizie clară. O să încercăm să discutăm cu ceilalți lideri politici alianțe post electorale”, a spus Ciolacu.

„Am primit votul pentru o alianță post electorală locale cu Pro România la consiliile județene și consiliile locale”, a declarat președintele PSD.

Conform unor surse participante la ședință, citate de Digi 24, doar Radu Moldovan, lider de la Bistrița și Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, au votat în favoarea alianțelor la parlamentare.

„Țineți minte trei cuvinte: ALDE merge înainte!”

Ciolacu a mai spus că i-a oferit lui Tăriceanu un loc pe listele PSD, însă acesta a refuzat: „I-am făcut o ofertă domnului Tăriceanu să vină pe listele PSD, a refuzat și îi respect decizia”.

Ulterior, Tărcieanu a scris un mesaj pe Facebook în care acuza o campanie de fake-news:

„Continuă „fake news-urile” din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aș candida la alegerile parlamentare pe listele PSD!”, a scris pe Facebook, luni seara, liderul ALDE. „Nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică”, argumentează acesta.

Oficialul sugerează că astfel de informații lansate în spațiul public vizează desființarea identității ALDE:„Cine își freacă lăbuțele că scapă de noi trebuie să-și pună pofta în cui. Țineți minte trei cuvinte: ALDE merge înainte!”

Călin Popescu Tăriceanu a primit cea mai neașteptată ofertă. Partidul care l-a vrut pe liste
Foto: Inquam

Până în iunie 2020, deputații ALDE activau ca neafiliați ca urmare a dizolvării grupului lor după ce PSD a recrutat mai mulți membri în urma ruperii coaliției de guvernare în toamna lui 2019. ALDE nu mai are grup nici la Senat după ce acesta a fost dizolvat în septembrie prin trecerea lui Meleșcanu la PSD, în contextul scandalului privind susținerea sa pentru șefia Senatului. Astfel, după desființarea grupului, parlamentarii ALDE au rămas o parte în grupul neafiliaților, iar alții au trecut la PSD.

Cu toate refuzurile, formarea unei alianțe electorale este extrem de importantă și pentru formațiunea lui Tăriceanu în vederea alegerilor parlamentare, unde ultimele sondaje poziționează ALDE sub pragul electoral de 5%.

Urmăriți Playtech.ro și pe