Potrivit legii anul acesta sunt 15 sărbători legale, și anume 4 zile în weekend, iar 11 zile în timpul săptămânii, și au fost publicate la începutul anului, înainte de data d 15 ianuarie.
Anul acest vom sta, la fel ca și în anii trecuți, mai mult acasă decât în câmpul muncii, dacă e să ne luăm după cele anunțate de guvern și conform Codului muncii, aceste date, fără a putea pe parcursul anului să revină asupra datelor cu ordonanțe de urgență, Guvernul Orban a publicat lista concretă a zilelor libere din acest an.
În cele ce urmează vă propunem lista cu zilele libere rămase din acest an, 2020, conform calendarului publicat de Guvernul României.
1 iunie – Ziua Copilului – zi liberă sărbătorită luni;
7 iunie – Rusalii – zi liberă sărbătorită duminică;
8 iunie – A doua zi de Rusalii – zi liberă sărbătorită luni;
15 august – Adormirea Maicii Domnului – zi liberă sărbătorită sâmbătă;
30 noiembrie – Sfântul Andrei – zi liberă sărbătorită luni;
1 decembrie – Ziua Națională a României – zi liberă sărbătorită marți;
25 decembrie – Crăciunul – zi liberă sărbătorită vineri;
26 decembrie – A doua zi de Crăciun – zi liberă sărbătorită sâmbătă.
Cu alte cuvinte, în acest an, vom mai avea 8 zile libere, conform calendarului publicat și conform normelor din Codul Muncii. Conform normelor în vigoare angajatorii sunt obligați să acorde aceste zile libere angajaților, dar, având în vedere că nu toate sărbătorile legale pică în timpul săptămânii, și în funcție de domeniul de lucru, aumiți angajatori și-ar putea chema la muncă angajații, dar vor trebui să compenseze zilele lucrate fie prin remunerație / spor la salariu, fie prin acordarea în alte zile liberele, în următoarele 30 de zile, de la data în care, în mod normal ar fi trebuit angajatul să stea acasa.