Calendar ortodox 9 iulie 2022. În fiecare zi a anului are loc o sărbătoare sfântă așteptată de mii de creștini. Cu toate acestea, știați că, dacă sărbătoarea de pe data de 9 iulie 2022 este sărbătoare cu cruce roșie sau neagră? Află în rândurile de mai jos despre ce sărbătoare este vorba.
Ce sărbătoare se află în calendarul ortodox 9 iulie 2022? Este o sărbătoare cu cruce roșie sau neagră? În această zi, creștinii au o anumită rugăciune care este adresată sfântului sărbători în această zi.
Este vorba despre Sfântul Pangratie. S-a născut în Antiohia și a ajuns cu părinții săi în Ierusalim. Aici, dorea să vadă minunile lui Iisus Hristos și pentru -ai asculta cuvintele. Ajuns în Ierusalim, Sfântul Pangratie l-a cunoscut și pe Apostolul Petru, iar după Înălțarea Domnului a primit Sfântul Botez.
Sfântul Pangratie a trăit o bună perioadă de timp într-o peșteră, însă a fost ajutat de către Sfântul Apostol Petru, iar Sfântul Pangratie a devenit episcop al Tavromeniei, în Sicilia. Datorită Sfântului Apostol Petru, se spune că Sfântul Pangratie a dărâmat idolii și a reușit să convertească mai mult păgâni la creștinism.
Odată ce s-a aflat că întreaga cetate a Tavromeniei devenit creștină, un comandant păgân a pornit către aceasta împreună cu armata sa, cu dorința de a o distruge și de a distruge creștinismul. Numele comandatului păgân era Acvilin.
Acesta a ajuns în cele din urmă la cetate, acolo unde a fost întâmpinat de Sfântul Pangratie, care a ieșit din cetate cu clerul, moment în care avea în mână Sfânta Cruce. Datorită acestui lucru, întuneric s-a lăsat asupra armatei păgâne în momentul în care s-au apropiat de cetate, iar soldații s-au omorât între ei, fiind cuprinși de spaimă.
Datorită rugăciunii Sfântului Pangratie a fost salvată cetatea. Odată ce Bonifatie, conducătorul Siciliei care era convertit la creștinism a murit, Sfântul Pangratie a fost ucis de către Montan, el fiind noul conducător al Siciliei. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț s-a hotărât să fie cinstită în anul 2018.
Creștinii din întreaga țară rostesc o rugăciune către Sfântul Pangratie, o sărbătoare creștină care apare în calendar cu cruce neagră. Rugăciunea este următoarea:
“ Cântare de biruinţă să cântăm toţi lui Dumnezeu, Cel Ce a făcut minunate minuni cu braţ înalt şi a mântuit pe Israel, că S-a preaslăvit.
Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Pangratie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Preacinstită piatră te cunoaşte pe tine Biserica, Sfinte Pangratie, întărindu-se pururea cu tăria cuvintelor tale. Pentru aceea, cinsteşte astăzi pomenirea ta.
Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Pangratie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Cu plugul dumnezeieştilor tale cuvinte ogorând inimile cele înţelenite mai înainte de uscăciunea relei credinţe, le-ai arătat cu adevărat roditoare prin credinţă, Mucenice Pangratie.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Propovăduind Unimea Cea în Trei numere, Care Se uneşte într-o fire, ai stins negura neînţelegerii dreptei credinţe şi cu învăţăturile cele dătătoare de lumină, ai luminat popoarele.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Din tine a răsărit Dătătorul de lumină Iisus Domnul, luminând marginile, Preacurată Stăpână, prin Care cei dintru întuneric şi din umbră au văzut lumină.”
Citește și: Păcatul pe care mulți oameni îl fac zilnic. Nici nu își dau seama de greșeală