Calendarul creștin ortodox indică faptul că azi e o zi mare pentru cei credincioși. Dacă vei spune rugăciuni, toate-ți vor fi ascultate. Acestea te vor scăpa de necazuri și probleme. Pe cine prăznuim pe data de 6 septembrie 2020?
Azi, 6 septembrie, românii sărbătoresc marea minune a Sfântului Arhanghel Mihail în Colose. Sfinții Apostoli Ioan și Filip au predicat Evanghelia aproape de cetatea Colose. De asemenea, Ioan a fost cel care a spus că în acel loc urmează să țâșnească un izvor, iar apa de acolo a devenit vindecătoare prin puterea și credința Sfântului Mihail. Toate persoanele care mergeau acolo se vindecau de orice boli aveau, așa cum a spus Ioan. Una din cele mai importante și recunoscute minuni făcute a fost vindecarea unei tinere care nu putea să vorbească. Mihail e cel care s-a arătat bărbatului a cărui fată era bolnavă și i-a spus să o ducă la izvor în speranța vindecării.
„De voiesti ca sa se dezlege limba fiicei tale, sa o duci pe ea la izvorul acela al meu, care este aproape de Ierapole, in Herotop, si sa-i dai sa bea din apa aceea si vei vedea slava lui Dumnezeu”, a spus atunci cel care a crezut întâi în vindecarea Domnului și în izvorul tămăduitor. Oamenii s-au mirat atunci de ce au văzut și auzit și de apa făcătoare de minuni. „Cui vă rugați?”, au fost întrebați oamenii. „Chemăm numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Fuh și mai chemăm în ajutor și pe Sfântul Arhanghel Mihail. „Fiica și-a revenit, iar în semn de mulțumire, păgânul a ridicat o Biserică în acel loc. Azi se mai prăznuiesc și Sfinții Mucenici Eudoxie, Zinon, Romil şi Macarie, Pătimirea celor 1.104 ostaşi, Sfânta Calodoti, Sfinţii Faust, prezbiterul, Macarie, Andrei şi Viv, monahul, Chiriac, Dionisie, Andronic, Sfinţii Andropelaghia şi Tecla.
„Sfinte și mare Arhanghele al lui Dumnezeu, Mihaile, care cel dintâi între îngeri stai dinaintea Treimii celei negrăite, sprijinul și păzitorul neamului omenesc, care ai zdrobit în Ceruri cu oștile tale capul prea-trufașului diavol și rușinezi pururea pe pământ răutatea și viclenia lui, la tine alergăm cu credință și ne rugăm ție cu dragoste: fii pavăza nestricată și coif tare Sfintei Biserici și neamului nostru dreptcredincios, păzindu-ne cu spada ta purtătoare de fulgere de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului! Amin”.