16 oct. 2021 | 22:01

Calendar creştin ortodox 2022. De unde poate fi achiziţionat de către enoriaşi

Utile
Calendar creştin ortodox 2022. De unde poate fi achiziţionat de către enoriaşi
Calendar creştin ortodox 2022: De unde il cumperi

Calendar creștin ortodox 2022. Arhiepiscopia Bucureștilor a publicat calendarul creștin-ortodox pentru anul viitor în format de foaie de perete.

De unde cumperi calendarul creștin ortodox al al anului 2022

Astfel, credincioșii pot să îl cumpere de la magazinele Arhiepiscopiei Bucureștilor, dar și de pe site-ul colportaj.ro. Calendarul creștin ortodox în acest format este la prețul de cinci lei. De precizat este că acesta o să fie disponibil și în celelalte cinci formate.

De asemenea, formatele tip agendă mică, agendă mare, spiră de perete şi de birou cu picior se vor publica la Editura Cuvântul vieţii a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, iar calendarul cu însemnări al Patriarhiei Române o să fie realizat la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă.

De menționat este că anul 2022 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, notează Basilica.ro.

Calendar ortodox 2021. Sărbători în luna noiembrie

În luna ce vine, sunt anunțate două mari sărbători pentru credincioși. Ambele sunt sărbători de cruce roșie. Prima sărbătoare de cruce roșie din luna noiembrie este Soborul Sfinților Mihail și Gavriil, prăznuită la data de 8 noiembrie. Cea de-a două sărbătoare a lunii noiembrie este pe data de 30 noiembrie, atunci când este prăznuit Sfântul Andrei.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie

Ei sunt cei care îndeplinesc porunca milei și a dreptății divine. Sfântul Arhanghel Mihail este reprezentat în iconografie în haine de ostaș, cu o sabie de foc în mână. Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit că Fiul lui Dumnezeu se va întrupa din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor.

Troparul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil

”Mai-marilor Voievozi ai oștirilor cerești, rugămu-vă pe voi noi, nevrednicii, ca prin rugăciunile voastre să ne acoperiți cu acoperământul aripilor măririi voastre celei netrupești, păzindu-ne pe noi, cei ce cădem cu dinadinsul și strigăm: Izbăviți-ne din nevoi, ca niște Mai-mari peste cetele Puterilor celor de sus.„

Sfântul Andrei, 30 noiembrie

Sfântul Andrei a fost fratele Sfântului Petru, ei fiind primii ucenici ai lui Hristos. Sfântul Andrei a predicat în Scytia și Asia Mică. El a fost martirizat la Patras, în Grecia. Nu se cunoaște cu exactitate anul în care a murit, dar se presupune că s-ar fi întâmplat în timpul uneia dintre persecuțiile lui Nero s(54-68) sau Domițian (81-96). Conform tradiției, Sfântul Andrei a fost răstignit pe o cruce în formă de X.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Clătite de post. Cea mai gustoasă rețetă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Capital.ro
Trucul care te ajută să testezi calitatea cașcavalului. Așa poți afla ce mănânci cu adevărat
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro