Călărețul Sergiu l-a umilit din nou pe Cătălin Moroșanu. Ce îi mai face după ce își vinde casa făcută cadou

Cazul lui Sergiu, tăticul care a mers pe cal să își vadă bebelușul nou născut, a impresionat o țară întreagă. La acea vreme, Cătălin Moroșanu a decis să îl ajute și cu ajutorul a mai multor donații, sportivul a reușit să îi cumpere lui Sergiu o casă.

Călărețul Sergiu l-a umilit din nou pe Cătălin Moroșanu

Sergiu și familia lui au stat doar câteva luni în noua casă, asta pentru că au decis să se mută înapoi în casa veche și să vândă locuința cumpărată din donații. Acum, Cătălin Moroșanu, cel care s-a implicat activ în cazul tânărului, a oferit o reacție, printr-un comunicat de presă, el neputând să comenteze direct cele întâmplate.

”În urmă cu fix un an, prin eforturile voastre şi ale lui Cătălin, am reuşit să îi mutăm în casă nouă pe Sergiu şi familia lui. O casă mobilată complet, care avea acces la toate utilităţile, la care se adaugă haine primite de la oameni cu suflet din întreaga ţară.

Imediat după, casa a fost pusă pe numele lui Sergiu cu menţiunea că nu poate fi vândută în următorii cinci ani. De asemenea, în contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei, bani care să-l ajute să înceapă o viaţă nouă. În special să creeze un viitor pentru cei 3 copii mici”, au transmis cei care îl reprezintă pe Cătălin Moroşanu.

Tânărul i-a cerut lui Cătălin Moroșanu încă o casă

Echipa sportivului s-a declarat dezamăgită de atitudinea lui Sergiu. În același comunicat se arată faptul că tânărul a refuzat să se angajeze și chiar i-a mai cerut lui Moroșanu încă o casă.

”Deşi era lockdown, Cătălin a făcut toate eforturile necesare pentru că familia Ciobotariu să beneficieze de condiţiile unei vieţi normale. Timp de aproape două luni s-a implicat total în acest caz pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct. Ulterior, a căutat să îi ofere un loc de muncă decent lui Sergiu, deşi era complicat deoarece acesta nu avea şcoală.

Pentru că a cerut un răgaz pentru a-şi aranja noua casă, în toamnă au apărut primele probleme când Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Cătălin discutase pentru locul de muncă. Asta după ce confirmase, iar ulterior şi-a închis telefonul. Au urmat tot felul de scuze şi explicaţii, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci.

„Suntem șocați și dezamăgiți”

Evident, a fost refuzat. Suntem la fel de şocaţi şi dezamăgiţi de faptul că Sergiu a ales să trateze aşa o faptă bună. Suntem dezamăgiţi deoarece pune în pericol viitorul a trei copii. Trei suflete care puteau să beneficieze de o viaţă normală şi educaţie pentru a nu trece prin aceleaşi greutăţi ca părinţii lor”, a transmis echipa lui Cătălin Moroşanu.

În același comunicat se precizează că echipa sportivului nu se va opri din a face fapte bune, însă această întâmplare este „o învățătură de minte”.

„Dacă este o greșeală că ne-am implicat cu toții pentru a oferi o șansă la o viață mai bună? Cu siguranță, nu. Suntem cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu că am vrut să facem un bine. Totodată, este o învățătură de minte. Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza „dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața.” În momentul în care se întoarce Cătălin, vom începe campanii de conștientizare, educare și specializare pentru tineri proveniți din medii defavorizate pentru ca aceștia să se integreze în societate”. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI