Ce arată poziția de dormit a câinelui tău. Când nu se simte deloc în siguranță

Ce arată poziția de dormit a câinelui tău. Când nu se simte deloc în siguranță
Ce arată poziția de dormit a câinelui tău. Află care este motivul pentru care animalul tău de companie doarme într-o anumită poziție.

Așa cum știm deja cu toții, câine sunt creaturi foarte expresive. Animalele de companie arată proprietarilor ceea ce simt în realitate prin intermediul limbajului corpului lor. Una dintre modalitățile prin care câinii comunică cu oamenii este felul în care dorm. Modalitatea unui câine de a se odihni spune totul despre ce fel de animal de companie este, cum se raportează la stăpânul său și de ce face anumite lucruri. Află în rândurile de mai jos ce arată poziția de dormit a câinelui tău.

Ce arată poziția de dormit a câinelui tău

În general, în cazul câinilor, există opt poziții principale de somn. Fiecare dintre ele dezvăluie lucruri importante despre animalul tău de companie. Pentru început, iată care sunt cele opt poziții de dormit ale câinelui tău: încolăcit, pe spate, superman, spate în spate, lateral, poziția leului, pe haine, învârtit în cerc și în poziție de săpat.

Cea mai comună poziție de somn în cazul câinilor este cea sub formă de gogoașă sau covrig. Când câinele este încolăcit, își sprijină, de obicei, capul pe coadă. De regulă, câinii dorm în această poziție iarna sau toamna, pentru a-și păstra căldura corporală și pentru a-și proteja organele.

Această poziție este, de asemenea, cel mai des întâlnită în rândul animalelor. Deși se consideră că este o poziție pe care animalele de companie o adoptă atunci când vor să se simtă în siguranță, mulți câini dorm astfel chiar și când sunt fericiți.

Când câinele doarme pe spate, cu picioarele în aer, înseamnă că animalul de companie se simte confortabil și în siguranță. Câinele tău doarme des pe spate? Aceasta este o poziție vulnerabilă, pe care câinii o adoptă când se află în prezența stăpânilor. Practic, animalul de companie se simte în siguranță în casă.

Ce mesaj îți transmite animalul tău de companie

Postura Superman se referă la poziția în care câinele stă întins pe burtă, cu toate membrele întinse. Câinii care dorm în această poziție sunt, de obicei, foarte jucăuși. Această postură poate însemna că animalul de companie se simte foarte încrezător și sigur pe el.

Când câinii dorm spate în spate, acest lucru înseamnă că animalele se simt în siguranță împreună. De obicei, câinii dorm în această poziție când nu se pot încălzi singuri din cauză că sunt prea mici. Această postură mai poate însemna că animalele de companie au încredere și se iubesc foarte mult.

Poziția laterală de somn a câinilor înseamnă că animalul se simte confortabil și în siguranță în preajma persoanelor din casa în care doarme. Când câinele doarme în această postură, are încredere totală în proprietarul său.

Când vrea câinele să îl lași în pace

Poziția leului, în cazul câinelui, indică faptul că animalul se simte vulnerabil și obosit. Poate însemna, de asemenea, că animalul de companie nu este pregătit pentru a se afla în preajma oamenilor din jurul ei.

Când câinele tău doarme întins pe haine, înseamnă că vrea să îți simtă mirosul. Câinii vor face adesea acest lucru dacă sunt stresați sau anxioși, ca o modalitate de a se simți mai în siguranță.

Citește și: Ce se întâmplă dacă dormi cu câinele tău în pat. Cele mai bune vești, mai ales pentru toate româncele

Unii câini se vor învârti în cerc înainte de a se culca, în timp ce alții vor face gesturi tipice săpatului. Un câine care face acest lucru dorește, practic, să fie lăsat în pace până când cuibul său va arăta exact așa cum trebuie.