Câinele tău stă cu burta în sus? Mesajul pe care îl transmite e cu totul altul decât credeai

Câinele tău stă cu burta în sus? Mesajul pe care îl transmite e cu totul altul decât credeai
Ce inseamna daca câinele tău stă cu burta în sus?

Câinele tău stă cu burta în sus? Iată ce mesaj transmite, de fapt. Este cu totul altceva decât credeai. Anumite gesturi ale câinelui tău pot fi interpretate greșit, însă de cele mai multe ori, cel mai bun prieten al omului ajunge, până la urmă, să se facă înțeles. Iată câteva dintre cele mai uzuale gesturi ale lor și interpretarea mesajului ascuns.

Ce înseamnă dacă câinele tău stă cu burta în sus

Adesea câinele tău obișnuiește să te urmărească peste tot prin casă sau prun curte? Ori poate că se linge pe bot din când în când sau stă cu burta în sus? Iată ce vrea să îți transmită patrupedul tău, de fapt.

Dacă câinele tău stă cu burta în sus, acesta poate fi un semnal că vrea să fie mângâiat pe burtă. Dar atenție, căci nu mereu vrea asta. Acest semn mai poate fi interpretat și prin faptul că se simte amenințat, dar că, chiar și așa, vrea să arate că este supus și că nu va încerca să facă rău. Dar dacă statul cu burta în sus este combinat și cu mișcatul cozii și cu un corp relaxat, atunci este semn clar că vrea afecțiune.

Un alt gest al câinelui este și datul din coadă. Deși de regulă acest semn este asociat cu faptul că câinele este fericit, nu întotdeauna înseamnă acest lucru. Prin urmare, datul din coadă poate fi și un semn de supra-stimulare, de frustrare, sau poate arăta că animalul doar analizează ce este în fața lui.

Ce înseamnă dacă câinele tău dă din coadă

Dacă animalul dă din coadă dintr-o parte în alta, însă pare tensionat și nu își mișcă alte părțin din corp, asta este deoarece se simte supra-stimulat și ar trebui lăsat în pace. Dacă mișcarea cozii este dintr-o parte în alta, dar este lentă, înseamnă că câinele este calm, dar își analizează următoarea mișcare.

Tremuratul dinților este iar un semn ce trebuie interpretat. Dacă în cazul oamenilor asta se întâmplă când este frig, în cazul câinilor se traduce cu totul altfel. Prin urmare, unul dintre motive ar putea fi anumite probleme dentare, precum parodontoză. Însă nici alte comportamente compulsive nu trebuie ignorate, precum ar fi strănutul excesiv sau linsul nasului.

Și linsul pe bot este un gest ce se cere explicat. Deși asta se poate interpreta ca un semn de anticipare a unei mese gustoase, ei bine, gestul mai poate constitui și un indicator de boală sau de frică. Mai poate fi, de asemenea, și un semn de nervozitate, însă poate fi și un semn că, deși nu se simt confortabil într-un anumit loc, câinii nu vor încerca să facă rău nimănui.