Cadrele medicale, obligate să se vaccineze prin decret al Guvernului. Ce pățesc medicii italieni dacă refuză

Cadrele medicale, obligate să se vaccineze prin decret al Guvernului. Ce pățesc medicii italieni dacă refuză
Cadrele medicale din Italia, obligate sa se vaccineze

Cadrele medicale, obligate să se vaccineze prin decret al Guvernului. Ce pățesc medicii italieni dacă refuză să se vaccineze, citiți în articolul de mai jos.

Guvernul italian a hotărât. Cadrele medicale și farmaciștii, obligați de lege să se vaccineze. Ce pățesc cei care nu vor să facă vaccinul

Cadrele medicale și farmaciștii sunt obligați să se vaccineze prin decret al Guvernului italian. Cei care refuză să se supună vor fi aspru pedepsiți. Cadrele medicale și farmaciștii din Italia care vor refuza să se vaccineze vor fi suspendați timp de un an, timp în care, bineînțeles, nu vor fi plătiți.

Hotărârea a fost deja aprobată de premierul Mario Draghi și a fost luată pentru protejarea pacienților vulnerabili. De asemenea, hotărârea guvernului a creat mari controverse în Italia.

Italia a înregistrat 109.000 de decese cauzate de virusul ucigaș

În cizmă, țară care a înregistrat peste 109.000 de decese din cauza virusului ucigaș, există un curent împotriva vaccinării, indiferent de tipul vaccinului, iar de curând au fost identificate mai multe focare în spitale. Acestea au fost puse pe seama faptului că cei din spitale, cadrele medicale, au refuzat imunizarea.

Chiar și așa, criticii guvernului au pus sub semnul întrebării legalitatea hotărârii de guvern, ținând cont de faptul că actul normativ discriminează obligând o anumită categorie profesională să se vaccineze.

Decretul a fost semnat de premierul italian Mario Draghi. Ce pățesc cei care refuză în continuare vaccinarea

Decretul semnat miercuri de premierul italian Mario Draghi stabilește că personalul din sectorul medical, aici intrând și farmaciștii, trebuie să se imunizeze, specificând că cei care refuză riscă să fie suspendați pentru restul anului, fără a fi plătiți.

De asemenea, decretul mai introduce protecția juridică a personalului care se ocupă de campania de vaccinare, aceasta fiind cerută de doctori după ce colegi de-ai lor s-au trezit că sunt anchetați pentru omor în urma morții unui bărbat din Sicilia care tocmai ce fusese vaccinat.

Care este bilanțul vaccinării în Italia. Câți oameni au fost imunizați până acum

Aproximativ 10 milioane de doze de vaccin au fost administrate în Italia începând cu luna decembrie a anului trecut și până în prezent. Din totalul celor vaccinați, 3,1 milioane sunt persoane în vârstă care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin.

Italia, țară care are peste 60 de milioane de locuitori, a înregistrat de curând o nouă creștere a numărului de cazuri de covid-19 și a dispus prelungirea restricțiilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului până la sfârșitul lunii aprilie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI