Vladimir Putin și-a motivat invazia în Ucraina ca un mijloc de a salva țara de „naziști”, acesta dorind să întruchipeze imaginea eroului rus. Din păcate, toate atrocitățile comise în cele șapte luni de război, precum și pericolul nuclear la care expune întreaga lume a demonstrat că el întruchipează trăsăturile autentice ale unui fanatic nazist, potrivit publicației The Telegraph.
Deși a criticat în termeni duri naziștii, pe care a vrut să-i „înlăture” din Ucraina prin acest război sângeros, Vladimir Putin nu a făcut altceva decât să încerce să-I imite întocmai, folosind mijloace de tortură similară în Ucraina.
În urma masacrelor comise în acest război, Vladimir Putin a atras antipatia Occidentului, ușor, ușor, conturând un drum care va conduce la căderea regimului său. După ceremonia fastuoasă organizată la Moscova pentru a-și sărbători „victoria” obținută cu forța asupra celor patru regiuni ucrainene, şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, a dezvăluit că această anexare ilegală face imposibilă terminarea războiului, astfel că tot mai multe state, inclusiv cele aliate Rusiei, au trecut de partea Ucrainei, cu scopul de a o susține împotriva țării agresoare.
Mai mult, discursul demagog al lui Putin din ziua sărbătorii anexării din Piața Roșie a atras multe critici din partea experților, fiind comparat cu Adolf Hitler, de pe vremea când își răcnea perorațiile la mitingurile de la Nuremberg.
În ciuda promisiunilor sale de a „elibera țara de naziști”, masacrul civililor în orașul Bucea, precum și atacul cu rachete asupra unui convoi de refugiați, ucigând mai mulți copii, reflectă cruzimea regăsită în sistemul de exterminare nazist.
De asemenea, The Telegraph subliniază absurditatea existenței unor asemenea orori, având în vedere numărul deceniilor trecute de la înfrângerea Germaniei naziste.
Din acest motiv, statele occidentale își doresc pentru regimul lui Vladimir Putin să sufere aceeași soartă ca cea a regimului pe care încearcă să-l imite.
În cadrul unei conferințe organizate la centrul Wilton Park, o parte dintre cei mai de seamă gânditori militari ai lumii au dezbătut problemele existente în Ucraina și modul în care Occidentul va putea face față provocările apărute în urma alianței dintre Rusia și China.
Majoritatea soluțiilor par a fi strâns legate de îmbunătățirea capacității NATO de a răspunde ofensivelor apărute din această alianță, iar un consens la care au ajuns cu toții este acela al unei înfrângeri umilitoare a Rusiei, scrie Con Coughlin în The Telegraph.
Din fericire, acest obiectiv al înfrângerii Rusiei se conturează pe zi ce trece tot mai mult, astfel că armata ucraineană obține progrese uimitoare pe front, reușind să recucerească mai multe teritorii din regiunile anexate ilegal de Rusia.
În ciuda reușitelor din Donețk și a extinderii ofensivei în Luhansk, militarii susțin că adevărata provocare rămâne Crimeea, acolo unde armata lui Zelenski bifează reușite semnificative, mai ales în zona orașului Herson, considerat a fi poarta Crimeii. Cu toate acestea, perspectiva recuceririi Crimeii, căminul flotei ruse din Marea Neagră, ar reprezenta „lovitura de pumnal în inima lui Putin”, care ar putea marca sfârșitul dictatorului de la Kremlin.