Ca-n filmele americane. Modul în care au fost executate mai multe jafuri, cu mașini furate din Iași

Ca-n filmele americane. Modul în care au fost executate mai multe jafuri, cu mașini furate din Iași
Jafuri ca în filme americane cu mașini furate

Doi tineri au fost ridicați de oamenii legii după ce au furat mașini, apoi le-au folosit la jafuri. Polițiștii de la investigații criminale au reușit să afle cine sunt indivizii și cum efectuau furturile și jafurile.

Arestați pentru furt și jaf

Inițial a fost prins doar unul dintre cei doi tineri, apoi polițiștii au ajuns și la complicele lui, ambii fiind reținuți. Mai mult de atât, un alt tânăr a fost arestat deoarece cumpăra bunurile furate. Cei doi tineri sunt din Bacău. Primul care a fost prins a fost tânărul de 23 de ani. Cristinel Alexandru a comis mai multe în Bacău și nu numai. Tânărul a fost prins zilele trecute după o acțiune fulger.

„La data de 16 aprilie, polițiștii au fost sesizați despre faptul că din curtea unei locuințe a fost sustras un autoturism ce fusese lăsat de proprietar descuiat, iar cheia era lângă schimbătorul de viteze. În urma cercetărilor efectuate a fost identificat bănuitul comiterii faptei, un tânăr de 23 de ani, din județul Bacău. În cadrul dosarului penal, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) Iași și Secției nr. 3 Poliție Rurală Ciurea au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza județului Bacău, beneficiind de sprijinul polițiștilor băcăuani. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui auto fără permis de conducere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Jafuri ca în filme

Ulterior, tânărul a fost prezentat în instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Ancheta polițiștilor a continuat, iar pe 11 mari 2021 au mai fost reținuți doi bărbați. Astfel, Giorge Holdor a fost reținut pentru complicitate, iar Silviu Rusu pentru că a cumpărat bunurile furate de la cei doi.

Potrivit „BZI„, surse din cadrul anchetei au precizat că Alexandru a încercat a încercat să fure un autoturism Volvo, însă nu a știut să îl pornească. La scurt a reușit să fure un autoturism Hyundai, având cheile deja în contact. Tânărul a plecat cu mașina spre Bacău, acolo unde a folosit-o pentru câteva spargeri.

Pentru a nu ieși în evidență, tânărul a luat alte numere de înmatriculare și le-a pus pe mașina furată. Zilele trecute, Alexandru a furat un BMW din Bacău, însă a fost observat de polițiști în trafic. A fost urmărit până a abandonat mașina și a fugit într-o pădure, însă nu a ajuns prea departe. A fost prins, iar acum se află în arest.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI