Ca în comunism. Ce s-a întâmplat la numărarea voturilor de la Sectorul 1. A venit Poliția

Ca în comunism. Ce s-a întâmplat la numărarea voturilor de la Sectorul 1. A venit Poliția

Scandal de zile mari la Primăria Sectorului 1 din Capitală! Ce s-a întâmplat la numărarea voturilor este incredibil. Mai mulţi poliţişti şi jandarmi au sosit la sediul Primăriei.

Ce s-a întâmplat la numărarea voturilor pentru Sectorul 1

În urmă cu doar câteva ore, Dan Tudorache, fostul edil al Primăriei Sector 1, a anunţat că el ar fi câştigat alegerile cu 200 de voturi în faţa lui Clotilde Armand. Totul în ciuda faptului că sondajul exit-poll o dădea învingătoare pe candidata din partea Alianţei PNL USR-PLUS. Avansul era unul semnificativ – 11,5%.

„Eu am făcut numărătoarea paralelă. Am un avantaj de 200 de voturi și aștept să fie confirmat acest avantaj de către Biroul Electoral Central. Atunci când vor fi numărate secțiile de votare din Sectorul 1. Fiecare partid primește la ieșirea de la urne un proces verbal. Luăm aceste procese verbale, le însumăm și ne dă o anumită cifră. Noi însumându-le, ne-a dat o diferență de 200 de voturi. Punct.”, a spus Tudorache, la Digi24.

Acum, Poliţia face cercetări după ce un individ implicat în numărarea voturilor pentru primărie a fost surprins cu peste 100 de procese verbale completate și ștampilate asupra sa. Acesta a fost dus, desigur, la audieri.

Ca în comunism. Ce s-a întâmplat la numărarea voturilor de la Sectorul 1. A venit Poliția
Ca în comunism. Ce s-a întâmplat la numărarea voturilor de la Sectorul 1. A venit Poliția

Dan Tudorache, acuzat că a vrut să falsifice rezultatele

”Astăzi, în jurul orei 15: 45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat , candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier , ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. Persoanele în cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Aşa cum era de aşteptat, Clotilde Armand, actualul primar, a reacţionat imediat. Aceasta îl acuză pe Dan Tudorache, într-o postare pe Facebook, că a încercat să falsifice rezultatele votului.

”Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției”, a precizat aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI