Aerul condiționat a devenit o necesitate pentru mulți români în timpul verii, având în vedere că temperaturile înregistrate sunt din ce în ce mai mari, de la an la an. Un lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este factura mult mai mare la curent, dar există trucuri care vă vor scăpa de această problemă.
Pe timpul verii, factura la energie electrică crește din cauza aerului condiționat. Când temperaturile ajung la 40 de grade Celsius zilnic, timp de mai multe săptămâni, așa cum a fost și în România, aerul condiționat este o necesitate.
Cu toate acestea, mulți se feresc să-l folosească din cauza costurilor mari. Din fericire, există câteva trucuri care vă vor ajuta să consumați mai puțină energie și să păstrați răcoare în casă fără a avea grija costurilor.
Unul dintre trucurile de a economisi cu aerul condiționat are de-a face cu o altă funcție decât aerul cald pentru iarnă sau aerul rece pentru vară. Această opțiune este disponibilă pe dispozitivele mai noi și poate fi selectată și prin intermediul telecomenzii.
Vorbim de Humidity Mode sau Dry Mode, care de obicei este reprezentat cu câteva picături de apă.
Activarea acestui mod în timpul verii poate reprezenta mari economii de energie și economii la factura de energie electrică, deoarece este responsabilă pentru reducerea umidității aerului fără a răci drastic încăperea. Acest lucru va menține o temperatură ideală în întreaga cameră.
Dacă încă nu ați cumpărat un aparat de aer condiționat dar aveți în plan să faceți acest lucru, este important să țineți cont de eficiența energetică a acestuia.
Astăzi, toate aceste dispozitive au încorporat un autocolant care poate varia de la G, care clasifică cele mai eficiente produse, la A+++, care este cea mai mare eficiență energetică posibilă.
O altă modalitate de a economisi energie electrică și de a menține casa cât mai răcoroasă, în același timp, este să protejezi ferestrele de soare cu copertinele clasice sau prin coborârea jaluzelelor.
Daca nu le ai, va fi esențială și aerisirea locuinței în orele în care temperaturile scad, care de obicei coincid cu orele de noapte. Udarea podelei cu un mop, crearea de curenți de aer sau adăugarea de plante în casă sunt, de asemenea, metode eficiente de a crea un climat plăcut în locuința ta.