Busu, vești proaste despre vreme: ,,Weekend-ul ăsta e nenorocire”

Busu, vești proaste despre vreme: ,,Weekend-ul ăsta e nenorocire”
Florin Busuioc, detalii despre vreme.

Florin Busuioc vine cu noi vești pentru români despre vreme. Celebrul prezentator al rubricii meteo a mărturisit că vom avea parte de un cod galben și un cod portocaliu de caniculă. Specialistul a adus avertizări pentru oamenii din toate zonele țării pentru că România este cuprinsă de un val de căldură care va fi prezent pe tot parcursul lunii. ,,Weekend-ul ăsta e nenorocire. Vor fi până în 41 de grade Celsius și un disconfort termic năucitor”, a subliniat acesta.

Florin Busuioc, detalii despre vreme: vești proaste pentru români

Florin Busuioc a acceptat și azi invitația lui Cătălin Măruță. Celebrul prezentator al rubricii meteo de la Pro TV a venit cu vești pentru români. Acesta nu a adus detalii pozitive pentru oamenii care au planuri în aer liber în perioada care urmează.

Weekend-ul acesta va fi unul extrem de călduros, iar românii trebuie să aibă grijă la orele de vârf când nu trebuie să se expună la soare. De asemenea, specialiștii au adus în prim-plan și două coduri: unul galben și unul portocaliu de caniculă.

Avertizările specialiștilor

Cod Galben: ,,Vineri (22 iulie) și sâmbătă (23 iulie), valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.”

Cod Portocaliu: ,,Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.”

Busu a subliniat că vom avea 35-37 de grade Celsius în centrul țării și sud-est, iar în partea vestică a teritoriului vor fi chiar și 41 de grade Celsius. Mercurul scade în termometre doar pentru puțin timp, dar valul de căldură revine rapid.

,,Weekend-ul ăsta e nenorocire. Avem două coduri”

,,Weekend-ul ăsta e nenorocire. Avem două coduri: unul galben și unul portocaliu. Cod galben de caniculă și disconfort terminc.

Vorbim de 35-37 grade Celsius în centrul țării, sud-est, iar în partea vestică a României avem cod portocaliu care ne spune că mâine vor fi până în 41 de grade Celsius și un disconfort termic năucitor și duminică 40 de grade Celsius.

Temperaturile se mută pe partea sudică mai apoi în ziua de luni gradele se mai potolesc, o să fie ceva mai bine, dar marți cresc iarăși. Luna asta nu scăpăm’’, a mărturisit Florin Busuioc în cadrul emisiunii ,,La Măruță”.